Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2016
  5. Prop d’una quarantena d’agents socioeconòmics...
Anar a l'inici de la pàgina

Prop d’una quarantena d’agents socioeconòmics de Cardona i Solsona coneixen a Euskadi iniciatives de desenvolupament local

Dimecres, 28 de Setembre de 2016 euskadi

Participen a unes jornades d’intercanvi d’experiències a Vitòria, Urduña i Amurrio

Estratègies innovadores de dinamització comercial, la cooperació en l’àmbit agroalimentari, els reptes en el desenvolupament territorial i la necessària col·laboració publicoprivada per superar els esculls de la crisi són alguns dels temes que una delegació de Cardona i Solsona han treballat durant dos dies a Euskadi en unes jornades d’intercanvi d’experiències promogudes per l’Agència de Desenvolupament Local.

Entre els participants hi va haver els alcaldes, Ferran Estruch i David Rodríguez i els presidents de les associacions d’empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana i del Solsonès, Miquel Àngel Montaner, així com un nombrós grup d’empresaris i comerciants de les dues poblacions.

L’objectiu d’aquest viatge de treball per a sectors públics i privats d’ambdós municipis, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha estat fer una prospecció d’altres maneres de fer que han portat alguns territoris a reinventar-se a fi de capgirar derives socioeconòmiques adverses.

Els comerciants van poder conèixer de primera mà, entre altres iniciatives, les línies de treball de Gasteiz On. A Urduña, se’ls va explicar el model de desenvolupament econòmic de la població, que està potenciant els sectors agroalimentari i d’energies renovables, i també van poder assistir a una sessió específica sobre dinamització agroalimentària i agroecològica. La visita al País Basc va incloure també una parada a Amurrio, un dels municipis més importants d’Àlaba.

Al seu torn, el comitè de direcció de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona va exposar la realitat econòmica del territori que representa, l’origen del naixement de la iniciativa –a partir de la unió dels dos plans estratègics i del pacte de territori–, i la seva filosofia de funcionament, que posa en comú els interessos dels sectors públic i privat i de dues poblacions de comarques i províncies diferents, al marge dels límits administratius.

Aquestes jornades de treball es tancaran properament amb un debat de cloenda per posar en comú parers sobre l’intercanvi. Aquesta iniciativa ha estat subvencionada pel SOC en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.


Tornar a: Setembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat