Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2016
  5. Fira gastronòmica Sabors del 1714 a l’Aplec de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Fira gastronòmica Sabors del 1714 a l’Aplec de Cardona

Divendres, 16 de Setembre de 2016 saborsaplec

Aquest diumenge 18 de setembre, en el marc del 19è Aplec de Cardona, es presentaran a la plaça de la Fira els plats per a la temporada tardor-hivern 2016-2017 de Sabors del 1714, un projecte de recuperació de la cuina històrica protagonitzat pels restaurants cardonins.

Dins de les activitats programades pel diumenge, a les 11 del matí es podrà veure una exposició dels plats de 1714 elaborats per restaurants de la vila a partir de receptes històriques recuperades. A banda, s’hi podrà també veure una mostra de productes locals que inclourà vins, olis, vedella de qualitat, dolços tradicionals o pa del 1714 entre altres.

Per finalitzar, a partir d’1/4 de 2 del migdia, el públic assistent podrà degustar una selecció d’aquests plats acompanyats d’hipocràs, un vi aromatitzat amb espècies que s’utilitzava durant el segle XVIII per celebrar les festes. Les places són limitades i el tiquet, que val 2 €, inclou un tast de 4 plats amb pa del 1714 i xarrup d’hipocràs.

Els restaurants cardonins que participen a la mostra són el Bar Centro, Cal Borrasca, Eclipse, La Volta del Rector, La Plantada, La Premsa i el Vilar Rural. També hi participen la Torre d’en Bofill i el Ganxet Càtering.

Cliqueu aquí per reservar el tiquet

Sabors del 1714 és un projecte gastronòmic rigorós que ha comptat amb l’assessorament de la Dra. M. Àngels Pérez Samper, catedràtica d’història moderna de la Universitat de Barcelona, per encarrec de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Gastronomia. Els plats s’han escollit a partir d’una àmplia selecció de receptes contemporànies de la guerra de successió localizades en publicacions i documentació d’arxiu.


Tornar a: Setembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat