Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2016
  5. L’Acadèmia del Cinema Català i la Diputació d...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Acadèmia del Cinema Català i la Diputació de Barcelona impulsen el Cicle Gaudí que arriba a Cardona aquest mes

Dimarts, 6 de Setembre de 2016 ciclegaudíweb

El Cicle Gaudí s’inicia amb 5 pel·lícules en 12 poblacions de la província de Barcelona, entre les quals es troba Cardona

A partir del proper dijous 15 de setembre Cardona podrà gaudir d’un circuït estable de cinema català gràcies al Cicle Gaudí 2016 organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cicle portarà 5 pel·lícules catalanes a 12 poblacions de la província de Barcelona entre els mesos de setembre i desembre, amb la voluntat de créixer en programació i en abast territorial en la propera temporada. Una tardor de cinema de proximitat, amb pel·lícules d'estrena recent, que busca conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra.

De setembre a desembre, l’Acadèmia i la Diputació de Barcelona amb el suport del Departament de Cultura, presentaran El rei borni, Cerca de tu casa, La propera pell,100 metros i Ebre, del bressol a la batalla a Cardona, Berga, Calella, Cardedeu, Esparreguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú.

El Cicle Gaudí 2016

La digitalització i l’elevat cost de l’adequació de les sales ha tingut com a conseqüència, entre d’altres, que moltes d’aquestes poblacions ja no disposin de cinemes amb programació estable. El Cicle Gaudí aproparà al territori una oferta diversa, actual i de qualitat, col·laborant amb les institucions del país per tal d’arribar a la mitjana europea en hàbits de consum audiovisual propi.

Un tast de la collita catalana recent

Un comitè format per distribuïdors i exhibidors ha seleccionat 5 títols de la producció catalana de l’any. Pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic com El rei borni, La propera pell, Cerca de tu casa o 100 metros. També es presentarà una pel·lícula per a televisió, Ebre, del bressol a la batalla.

El dijous 15 de setembre es donarà el tret de sortida al Cicle Gaudí amb El rei borni, que es podrà veure al teatre Els Catòlics a les 20.30 hores. Es tracta d’una adaptació al cinema de l’obra teatral també escrita i dirigida per Marc Crehuet i interpretada pels mateixos actors (Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez i Ruth Llopis). Va arribar a la cartellera el passat mes de maig i recentment va ser premiada al Festival Internacional de Cinema en Català (Fic-Cat).

Més informació a www.ciclegaudi.cat


Tornar a: Setembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat