Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2016
  5. Cardona presenta la programació comunitària per afavorir la convivència
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta la programació comunitària per afavorir la convivència

Dijous, 27 d'Octubre de 2016 trobadacomunitaria2

La Trobada, s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l'Obra Social "la Caixa" i desenvolupen l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE

El Parc del Miracle acollirà dissabte 29 a les 10.30h la presentació de la Programació Comunitària de Cardona, que recopila les accions i les estratègies necessàries per fer d'aquest lloc un espai favorable de convivència. L'acte comptarà amb la presència de representants institucionals de l’Ajuntament de Cardona, la Fundació SHE, i l’Obra Social “la Caixa”, a més d’altres recursos implicats en el procés comunitari.

Durant la Trobada, plantejada com un espai de participació obert, es donaran a conèixer les principals accions que ja s’han pogut consensuar per definir la Programació Comunitària, que doni resposta a alguns dels reptes de la vila de Cardona.

L’objectiu general del projecte Comunitari Intercultural és el de promoure l’oci saludable entre els joves de Cardona a través del foment de la participació, plural i diversa, del màxim nombre de col·lectius. Hi podem trobar iniciatives com la organització d’un “Campus Intercultural de Vida Activa” , desenvolupat tant pels promotors de salut de la vila com per les associacions, ciutadans i empresaris que vulguin implicar-s’hi. Aquesta activitat inclourà l’anomenada “Fira de l’esport” - una acció proposada en el diagnòstic comunitari i que pretén donar a conèixer els esports que es practiquen a Cardona – o activitats a l’aire lliure com “caminades per les rutes saludables” .

També es planteja una iniciativa anomenada “Comerç Dinamitzador de Salut” per la qual les botigues i comerços de la vila que promoguin hàbits de vida saludable a totes les etapes de la vida.

Finalment, en el marc de l’Acció Global Ciutadana de l’any vinent es realitzarà una formació de capacitació per a la organització i dinamització d’activitats d’oci saludable dirigida als joves.

Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural
El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, impulsat per l'Obra Social "la Caixa" a 39 barris de l’Estat espanyol en col·laboració amb diferents administracions i entitats socials, és una iniciativa d'intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i que pretén l'empoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. A Cardona, el Projecte es porta a terme des de l’any 2014.Tornar a: Octubre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat