Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vila



Fil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2020
  5. Flexibilització d’algunes restriccions derivade...
Anar a l'inici de la pàgina

Flexibilització d’algunes restriccions derivades de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19

Dissabte, 23 de Maig de 2020

D’acord amb les ordres SND/399/2020 de 9 de maig i SND/427/2020 de 22 de maig, dictades pel Ministeri de Sanitat, el govern espanyol ha publicat la flexibilització de les restriccions pel sector de la restauració i l’hostaleria. Aquesta nova normativa de 22 de maig s’estableix pels municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat (com és el cas de Cardona, que té 70 habitants per quilòmetre quadrat).

Aquestes mesures permetran l’obertura d’establiments de restauració fins el 50% de l’aforament de l’espai de terrasses i la reobertura dels establiments d’hostaleria i restauració per a consum a l’interior del local (excepte discoteques i bars d’oci) amb un màxim del 40% de l’aforament. El consum dins el local, amb aquesta restricció del 40%, només es podrà realitzar a la taula, agrupacions de taula i, preferentment, mitjançant la reserva prèvia. No es permet l’autoservei a la barra per part del client. Està permès l’encàrrec de menjar i beure per emportar.

L’Ajuntament de Cardona, amb el principi de prudència, ha regulat l’horari fins les 23h, que es podrà ampliar fins a una hora els caps de setmana i festius durant la Fase 1. A més, el consistori ha informat a cadascun dels establiments de l’aforament permès en aquesta nova realitat, els quals hauran de tenir en un lloc visible de l’establiment.

L’ordre ministerial de 22 de maig també esmenta qüestions pel que fa a la mobilitat: en el cas dels desplaçaments dels menors de 14 anys podran fer-los tots els convivents en un mateix domicili. Per tant, no caldrà que el desplaçament l’hagi de fer un sol adult amb tres menors de 14 anys com a màxim.

També es flexibilitzen altres restriccions, tenint en compte que sempre s’han de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries, especialment mantenir la distància de seguretat mínima de dos metres i en el seu defecte prendre mesures alternatives de protecció física o rentat de mans:

- Es podrà circular per la unitat territorial de referència que justifiquin el desplaçament a una altra part del territori estatal (anar al metge, anar a treballar, tornar a casa, tenir cura de persones grans o discapacitades o situacions de força major o de necessitat i altres similars).
- Els grups, com a molt, han de ser d’un màxim de 15 persones, llevat que siguin convivents.
- Reobertura de la Biblioteca Municipal a partir del 28 de maig.
- A partir del 31 de maig es reprèn parcialment el Mercat Setmanal de Cardona.
- Velatoris: 25 persones a l’aire lliure i 15 persones en lloc tancat, siguin convivents o no. Enterraments: 25 persones com a màxim i l’oficiant de l’enterrament. S’han de respectar les indicacions de les autoritats sanitàries.
- Es permet l’assistència al llocs de culte sempre que no es superi el 50% del seu aforament i es compleixin les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries.

L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, lamenta “l’escàs marge que ha donat el Ministeri de Sanitat entre publicar les mesures i aplicar-les” i la “manca de coordinació amb el món municipal” que acaba evocant a la confusió de la ciutadania. L’Alcalde apel·la a la responsabilitat de tots els ciutadans i de tot el sector de restauració i hostaleria per “fer complir la normativa i garantir les mesures de seguretat i higiene”. Estruch ressalta que la Policia Local vetllarà pel seu compliment: “Cal ser molt conscients que no som en una situació de normalitat i hem d’evitar al màxim qualsevol tipus d’aglomeració.”



Tornar a: Maig, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat