Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2018
  5. Tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal
Anar a l'inici de la pàgina

Tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal

Dimecres, 30 de Maig de 2018

Cardona ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal, que tindrà lloc aquest cap de setmana (2 i 3 de juny). Es tracta d’un certamen que permet al visitant endinsar-se en la història de Cardona, que és, en bona part, la història del nostre país.

Els carrers del centre històric tornaran a bullir d’activitat i acolliran, de nou, parades i tavernes medievals. També hi haurà un campament que recrearà la vida quotidiana que feien els cardonins dels segles XIII i XIV, així com mostres d’oficis de l’època. A més, es té en compte també el públic infantil, amb tallers i jocs adaptats als més petits.

Els espectacles de carrer, acompanyats de molta música, tampoc fallaran i, en bona part, oferiran esquetxos renovats. Podrem veure passejar per la fira el Senyor i la Minyona, i també acròbates, faquirs i comediants. I això no és tot, perquè el visitant tindrà l’oportunitat de veure també una demostració de maneig d’armes medievals i un espectacle de falconeria.

Dissabte al vespre (20.30), es farà la tradicional baixada del Senyor i la Minyona des del Castell fins a la plaça de la Fira, on tot seguit engegarà la música de carrer, que durarà fins a les 23.30 hores, quan és previst que comenci la Mostra de Correfoc i l’espectacle de foc, a càrrec de les Bruixes de Cardona que, com cada any, introduiran novetats en el seu muntatge.

Ja diumenge, la fira es tornarà a obrir a les deu del matí. A les 12 del migdia, es farà l’acte institucional de lliurament de la distinció honorífica del Saler d’Or, que enguany s’atorgarà a l’Assemblea Local de Creu Roja de Cardona. Tot seguit, es farà l’acte de lliurament de la moneda-pagament del dret d’Aimines a la població de Cardona, en record als drets sobre la sal dels cardonins.

Entre els actes destacats de diumenge també hi ha la Ballada de Gegants (12.45h) a càrrec dels Geganters i Grallers de Cardona; l’espectacle de dansa vertical, que es recupera després d’edicions sense fer-se (es farà a les 13.30 hores); i la dansa de la convivència Anodrac, un espectacle de música i dansa sobre la vida, la llum i la sal que cada any agafa més embranzida i que serà la gran protagonista de l’acte de clausura de la Fira Medieval 2018. S’iniciarà a les 20 hores a la Fira de Baix.

*La dansa Anodrac s'emmarca en el projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI). Impulsat per l'Obra Social "la Caixa" a 37 territoris de l’estat espanyol en col·laboració amb diferents administracions i entitats socials, és una iniciativa d'intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i que pretén l'empoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. A Cardona, el projecte es porta a terme des de l’any 2014.

*Poden descarregar-se el programa complet aquí.


Tornar a: Maig, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat