Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2018
  5. Resum del ple ordinari del 3 de maig del 2018
Anar a l'inici de la pàgina

Resum del ple ordinari del 3 de maig del 2018

Divendres, 4 de Maig de 2018

L’Ajuntament de Cardona va celebrar aquest dijous 3 de maig una sessió plenària ordinària en la qual es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia sense cap vot en contra.

El ple va arrencar amb l’acceptació de la renúncia al càrrec del regidor del grup de l’oposició del del PDeCAT Jordi Ruiz, que serà substituït properament per Joan Jané, que aquest dijous ja va seguir la sessió des del públic.

Seguidament es va debatre l’aprovació de les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions en dos àmbits: per a la reducció de la quota de les activitats esportives d’estiu i per a l’adquisició de llibres i material escolar. Van ser aprovades per unanimitat, amb 9 vots a favor: 6 d’ERC (a la sessió faltava Josep Tristany, que estava de viatge), 2 del PDeCAT (faltava Jordi Ruiz) i 1 del PSC.

També van ser aprovades per àmplia majoria (només es va abstenir l’únic regidor que té el PSC) les noves tarifes per a la Llar d’Infants Municipal l’Aliret i per a l’Escola Municipal de Música Musicant. En el cas de la llar d’infants, l’únic que varia és la quota mensual, que puja 2 euros, l’equivalent a l’IPC. I en el cas de l’escola de música s’actualitzen les tarifes també segons la puja de l’IPC, tot i que la matrícula no es toca. L’alcalde, Ferran Estruch, va destacar que es tractava d’una proposta consensuada amb l’escola.

El punt següent va ser semblant: es va aprovar un increment de l’1,5% del preu del servei públic de la recollida de la fracció orgànica, seguint també la puja de l’IPC. En aquest cas, el PDeCAT i el PSC es van abstenir. La regidora del PDeCAT Rosa Ruiz va demanar una nova campanya per fomentar el reciclatge. El regidor de Medi Ambient, Alfons Romero, va informar que recentment s’ha rebut una subvenció en aquesta línia i que el govern municipal té previst fer-la en breu.

Tot seguit es va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central l’autorització per a celebrar el corre de bou en el marc de la Festa Major, un tràmit que requereix la llei. I també es va aprovar per unanimitat les festes locals de Cardona per al 2019, que seran el 9 i 10 de setembre.

Nous projectes i més millores
A la part final, dins l’activitat de control que es realitza per a donar compte dels decrets d’alcaldia, l’alcalde, Ferran Estruch, va informar del projecte Vies Blaves que lidera la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un pla estratègic de rehabilitació de la llera del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener que establirà recorreguts i convertirà en transitables més de 300 quilòmetres a la vora del riu. Estruch va detallar que s’ha sol·licitat a la Diputació que, en el tram de Cardona, el vial passi per la llera i el nucli de La Coromina.

Abans de finalitzar, dins els precs i preguntes, el PSC va demanar per les obres del carrer Convent. El regidor d’Urbanisme, Joan Hernàndez, va informar que el plec de clàusules s’havia hagut d’adaptar a la nova llei de contractes i que aquest fet havia fet retardar l’inici de l’obra. Tot i això, l’alcalde, Ferran Estruch, va indicar que el juliol es podran començar. Per la seva banda, el PDeCAT va sol·licitar informació sobre un fanal que estaria en mal estat al parc del Miracle. El regidor de Via Pública, Manteniment i Serveis, Sergi Ballesteros, va indicar que està a punt d’iniciar-se el canvi de tota la filera de fanals per uns que permetran eliminar les actuals barreres arquitectòniques.

Acte per reparar la memòria històrica, aquest dissabte
Abans de cloure la sessió, l’alcalde, Ferran Estruch, va convidar tothom a assistir a l’acte de reparació jurídica de les víctimes del franquisme que es farà aquest dissabte 5 de maig i que comptarà amb la presència de Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat (2016-2017). En l’acte, s’entregarà a les famílies de les víctimes del franquisme els documents que anul·len de manera oficial els judicis franquistes que els van condemnar a penes d’anys de presó i a mort.


Tornar a: Maig, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat