Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2016
  5. El Carnaval de Cardona recupera la figura del Carnestoltes i el sermó
Anar a l'inici de la pàgina

El Carnaval de Cardona recupera la figura del Carnestoltes i el sermó

Dimecres, 27 de Gener de 2016 carnaval2016w

Enguany s'ha creat una comissió per fer una festa més participada i pensar noves propostes.

Cardona ja té a punt el programa d'actes del Carnaval 2016 amb la recuperació de la figura del Carnestoltes i el Sermó de Carnaval com a principals novetats. Es tracta d'una proposta sorgida de la nova comissió que la regidoria de Festes ha impulsat per debatre sobre l'organització de la festa que se celebarraà els dies 4, 5, 6 i 7 de febrer.

La comissió, que és oberta a tothom, està formada per representants de diverses entitats implicades en el Carnaval, així com, persones que hi han volgut col.laborar a títol individual. Una de les propostes ha estat la de recuperar la presència de la tradicional figura del Carnestoltes i el seu seguici. Així, el dissabte a la tarda el Carnestoltes presidirà la Baixada d'Andròmines acompanyat del Mo, el Monjo i el Saladrigues i la xaranga Armadillos Band. A més, un cop finalitzat el sopar popular del pavelló serà l'encarregat de pronunciar el Sermó de Carnaval.

Altres novetats de l'edició d'enguany són la supressió dels actes del Diemcres de Cendra i el canvi d'horari dels actes del Carnaval Infantil de diumenge que passa a fer-se al migdia a la plaça de la Fira enlloc de fer-se a la tarda al pavelló. Així, el diumenge a les 11:30 hores es farà una xocolatada, seguida d'una cercavila de disfresses amb la Batukada Drum and Band i a les 13:00 hores un contacontes amb l'espectacle la tieta Mon.

Pel que fa a la resta de les activitats programades es mantenen sense canvis amb la celebració del Dijous Llarder i la cercavila del Jaume i el Jaume Petit, acompanyats de la Banda de Música de Cardona i la botifarrada popular que organitza la Colla de Geganters i Grallers de Cardona. El Divendres se celebrarà el Carnaval de les Escoles amb els alumnes de les escoles cardonines que protagonitzaran la Rua de Carnaval, acompanyats de la Banda de Música de Cardona. Un cop a la plaça de la Fira es llegirà el Sermó de Carnaval i a continuació hi haurà una animació infantil amb el grup 'Ai Carai'. El Carnaval de Cardona l'organitzen l'Ajuntament, l'entitat Cardona Jove i la Comissió de Carnaval.

CLIQUEU AQUÍ PER DESCARREGAR-VOS EL PROGRAMA DEL CARNAVAL DE CARDONA 2016


Tornar a: Gener, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat