Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2012
  5. L’Ajuntament de Cardona mostra el seu condol per...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona mostra el seu condol per la pèrdua de mossèn Josep Casals i Humet

Dimarts, 31 de Gener de 2012 Ajuntament de Cardona

L’Ajuntament de Cardona s’ha sumat a les mostres de condol per la mort de Josep Casals i Humet, fill de Cardona, mossèn i membre de l’ordre dels salesians, que va morir a l’edat de 98 anys el proppassat 29 de gener de 2012.

Josep Casal i Humet va néixer a Cardona el 31 d’agost de 1913, fill del metge cirurgià Francesc Xavier Casals Pérez, que fou alcalde de Cardona i de Teresa Humet Cortés. De jove va entrar a l’orde dels salesians i el 30 de maig de 1942 va ser ordenat prevere. El 1948 es llicenciava en Ciències Físiques per la la Universitat de Barcelona. Josep Casal i Humet va residir a Barcelona, Girona, Sant Vicenç dels Horts, Osca, Terrassa, Badalona i, finalment a Sarrià, on es va jubilar a la parròquia de Maria Auxiliadora.

El pare Casals va restar sempre amatent a Cardona i a tot allò que succeïa a la seva vila natal i no va perdre el contacte amb els familiars i amics, amb els quals recordava sovint els anys d’infantessa i joventut a la seva casa pairal de la plaça de la Fira, número 2. Predisposat sempre a col.laborar amb qualsevol iniciativa relacionada amb Cardona va lliurar a l’Arxiu Històric Municipal la documentació familiar d’important interès per a la història de Cardona.


Tornar a: Gener, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat