Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2012
  5. L’Ajuntament de Cardona aprova el pressupost 201...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona aprova el pressupost 2012 amb una reducció de gairebé 1 milió d’euros

Dilluns, 16 de Gener de 2012 Ajuntament Cardona

El Ple de l’Ajuntament de Cardona va aprovar dijous passat el pressupost municipal per a l’exercici 2012 per un import total de 4.864.736 euros, xifra que suposa una reducció del 16,9% respecte el pressupost de l’anterior exercici. Aquesta reducció -que correspon en un 12,4% del capítol d’inversions i en un 4,4% en el de la despesa ordinària- suposarà un estalvi de gairebé 1 milió d’euros respecte el pressupost de 2011 i respon a la política de contenció econòmica impulsada per l’equip de govern.

El pressupost 2012 de l’Ajuntament de Cardona es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, el vot negatiu de CiU i l’abstenció del PSC, després que en el Ple celebrat el passat 20 de desembre es retirés el punt de l’ordre del dia a petició dels grups de l’oposició.

L’apartat del pressupost que més variarà respecte l’any passat és el que fa referència al capítol d’inversions, que es cobrirà amb una partida pressupostària de 494.797 euros. Aquesta xifra suposa una reducció de 785.632 (un 61% menys) respecte l’any 2011, quan les inversions van suposar una despesa d’1,2 milions d’euros.

L’altre gran àmbit on es notarà la reducció del pressupost és en el de la despesa ordinària que es reduirà en 205.303 euros. En aquest apartat, es preveu estalviar 39.992 euros en les despeses de personal, així com en les retribucions als càrrecs electes, que disminueix 9.281 euros respecte l’inici de la legislatura. Altres partides que també es veuran afectades a causa de la crisi són les referents a cultura (14,7%), fires (20%) i festes (10%).

Per altra banda l’equip de govern ha fet un esforç per mantenir i fins i tot augmentar les partides destinades als servies a les persones. Així, entre les àrees municipals que més augmenten la seva dotació pressupostària destaquen la partida destinada al Pla local de serveis a les persones, que creix un 30% i les d’ensenyament i serveis socials, que també augmenten sensiblement la seva dotació econòmica

L’alcalde Ferran Estruch ha explicat que l’equip de govern ha fet “un gran esforç” per ajustar al màxim la despesa de l’Ajuntament “sense que això es noti en la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania”. Tot i la reducció del pressupost, l’alcalde ha assegurat que “la millor manera d’encarar el futur és sent conscients de la situació actual i actuar en conseqüència, tal i com ha fet l’equip de govern de Cardona des del primer dia”.


Tornar a: Gener, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat