Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2017
  5. Demà arrenca el XIII Cicle de Música Sacra a Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Demà arrenca el XIII Cicle de Música Sacra a Cardona

Divendres, 7 d'Abril de 2017 fotopassio2016

La col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acollirà l'estrena del Cicle de Música Sacra de Cardona 2017 aquest dissabte, 8 d’abril, amb el Rèquiem de Fauré interpretat pel Cor de Cambra de Sant Cugat.

El concert, que començarà a dos quarts de set de la tarda, comptarà amb les interpretacions de la soprano, Miki Mori,i el baríton Josep-Ramon Olivé, acompanyats de Marc Sumsi, a l’orgue, i amb el Cor de Cambra de Sant Cugat. La proposta, sota la direcció d’Albert Santiago, inclourà també la peça Cantique de Jean Racine.

El Cicle continuarà el diumenge 9 d’abril a les set de la tarda a l’església parroquial de Sant Miquel, que acollirà l'oratori Cardonensis Passio, on s'hi recull una tradició musical centenària interpretada a l'entorn de la Setmana Santa cardonina.

Les obres de compositors de renom internacional com J. S. Bach, Z. Kodály o E. Elgar, els motets polifònics d'il·lustres compositors renaixentistes (J. Van Berchem i G. Croce) conservats als arxius musicals de la parròquia, espirituals negres, música ortodoxa russa del segle XIX i brillants composicions del romanticisme germànic i britànic (J. H. Lützel i John Stainer, respectivament) compartiran el seu protagonisme musical amb autors més nostrats com ara Mn. Cinto Verdaguer, J. Freixes, J. Font Parera i el darrer mestre de capella cardoní, Mn. Josep M. Casafont.

Tot plegat, a càrrec de la Coral Cardonina i amb la concurrència d'un grup d'actors encapçalat per Teresa Company (evangelista), Salvador Campos (Jesús), Antoni Guixé (Pilat) i Bernat Barat (Pere).

Albert Farré, de l’associació Cinema Amateur Cardoní, ha estat l'encarregat d'elaborar la projecció visual que il·lustrarà els diversos episodis de l'acció dramàtica amb una gran pantalla que presidirà el presbiteri de la nau parroquial.
El cicle continuarà el dia 22 d’abril amb el concert de la formació Ensemble Confluència Sonora liderada pel contrabaixista txec, afincat a Cardona, Jiri Václavík.

Venda d'entrades

Les entrades pels concerts de la Col·legiata tenen un preu de 12 euros i es poden comprar per Internet a l'adreça http://entrades.cardonaturisme.cat o a l’Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / oficinaturisme@cardona.cat). També es podran adquirir una hora i mitja abans de cada concert a l’entrada de la col·legiata. Les entrades pel concert de La Passió es poden comprar al preu de 8 euros a l’Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / oficinaturisme@cardona.cat) i una hora abans del concert a taquilles al preu de 10 €.

El Cicle de Música Sacra de Cardona, organitzat per l’Ajuntament de Cardona, el Departament de Cultura i la Fundació Cardona Històrica està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu. Compta també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Parador de Turisme Ducs de Cardona.


Tornar a: Abril, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat