Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. L'Ajuntament
  3. Presentació de l'alcalde
  4. Discursos
  5. Alcalde Ferran Estruch i Torrents. Ple d'investidu...
Anar a l'inici de la pàgina

Alcalde Ferran Estruch i Torrents. Ple d'investidura i constitució de l'Ajuntament del 13 de juny de 2015

Data
Dissabte, 13 de Juny de 2015

Regidors i regidores, cardonins i cardonines, amics i amigues,

En primer lloc, el meu més sincer agraïment per la vostra assistència. És per a mi un orgull immens ser investit, avui, alcalde de Cardona.

Avui és un dia transcendental, acabem de constituir una nova corporació municipal fruit de les eleccions del passat 24 de maig. Vull felicitar, en primer lloc, a tots els regidors i regidores que heu pres possessió. Tots tenim l’enorme responsabilitat de dirigir i representar el poble els propers anys i estic segur que junts treballarem amb l’únic objectiu compartit de fer avançar Cardona.

Vull agrair, també, als regidors i regidores sortints el vostre treball, la vostra dedicació i el vostre esforç al servei de Cardona. Bona sort.

Avui és un dia molt feliç per a mi, per segona volta torno a ser escollit alcalde del meu poble, càrrec que he intentat assumir aquests quatre anys amb total humilitat, responsabilitat i conscient del que significava. Estic immensament agraït a totes les persones, a tots els cardonins i cardonines que a les passades eleccions ens van donar un suport àmpliament majoritari per continuar treballant per Cardona. A tots, els que ens van donar suport i els que ho van fer per a altres companys, gràcies. A partir d’avui torno a reiterar la meva total entrega i disponibilitat a tots vosaltres, a Cardona. Avui, segurament més que fa quatre anys, tenim una enorme responsabilitat i crec que sense dubte no fallarem.

En aquesta nova etapa, tinc la immensa sort de continuar comptant amb un equip extraordinari, un conjunt de persones al qual vull agrair de tot cor el treball realitzat aquests quatre anys. Han estat uns anys complicats, molt complicats, però també il·lusionadors i plens de grans accions. Avui l’equip és més gran i us vull demanar, a tots, que continueu evocant tot el millor de nosaltres per a Cardona.

Per extensió, a tots els regidors d’aquesta nova legislatura, us vull animar a treballar junts, construint plegats la nostra comunitat i sumant pel bé comú.

Tenim grans reptes per endavant, petits i grans projectes. Tots els volem fer com fins ara, de manera transparent i participativa, pensant només en el millor per a Cardona.

Durant aquests quatre anys, hem construït grans projectes i hem aconseguit gran fites, algunes assolides, moltes altres iniciades i que ara caldrà acabar.

El desenvolupament del projecte Cardona Integral, pel qual vull agrair enormement al Dr. Fuster i a la Fundació SHE la seva aposta per Cardona i, sobretot, a tots els cardonins i cardonines per la vostra implicació, n’és el millor exemple.

El foment de l’ocupació, la recerca de noves inversions, la consolidació de la nostra empresa són indiscutiblement prioritats d’aquests anys. Prioritats en què ja estem treballant i millor que mai gràcies a l’Agència de Desenvolupament Local Cardona i Solsona. Tenim l’obligació d’intentar crear oportunitats per a tots, sobretot per als més joves, i no estalviarem cap esforç, sinó que ho farem tot per aconseguir aquest objectiu.

L’impuls definitiu del turisme i el comerç i les polítiques d’habitatge seran sense dubte també prioritats i per a les quals caldrà esmerçar molts esforços.

Estic convençut que ho farem, ho tenim tot encarat i ara ens cal esforç, treball i dedicació per culminar-ho amb èxit.

Cardona ha estat, en aquest passat any, protagonista de la història del país. La commemoració de Tricentenari ens ha situat de ple en el mapa. Passada aquesta gran efemèride, la societat catalana tenim el major repte dels darrers 300 anys. El repte de construir democràticament un nou Estat independent. Sóc conscient de la pluralitat ideològica i social del nostre poble i molt respectuós i sensible a aquesta i crec que aquesta és la nostra gran riquesa, però, ara per ara, objectivament parlant, l’única manera de garantir els drets i serveis per a tots i totes, també a Cardona, i la dignitat de la nostra gent és treballar per un nou Estat que ens aporti més benestar, prosperitat i un futur esperançador per a tots. Un Estat que tingui els municipis i els ajuntaments com a referents al servei de la gent i que posi les persones, independentment de la seva nacionalitat o creença, al centre de tota la política. Estic convençut que Cardona serà lleial, com ho ha estat sempre, a la voluntat del país i que treballarà convençuda i de valent per assolir la llibertat.

Cardona és un gran poble i ho és sobretot per la seva gent, els cardonins i cardonines d’aquí i de fora, que al llarg de la història hem lluitat per fer avançar la nostra comunitat. Cardonins i cardonines il·lustres que hem tingut i tenim i que en són un orgull, però sobretot tots els cardonins i cardonines anònims que amb el seu treball, esforç i valentia han fet avançar Cardona.

A tots i totes us demano la vostra ajuda, que junts remem cap a una mateixa direcció, que ens ajudem i que construïm plegats els grans projectes de poble. Tots els cardonins, tots som importants i imprescindibles en aquesta nova etapa que avui iniciem.

No podem construir el futur sense recordar el passat i d’on venim. Per això, i tal com vaig recordar ara fa quatre anys, he pres possessió com a alcalde com ho va fer el meu besavi Joan Torrents fa gairebé 75 anys i que malauradament va morir afusellat injustament pel feixisme. El dia d’avui és un homenatge a la seva persona i també a totes les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia i que gràcies a elles avui som aquí. També vull fer agraïment al meu avi Miquel, de la seva mà vaig entrar a la política, segurament avui estaria molt orgullós de mi. No puc deixar d’agrair els valors que l’avi em va transmetre, juntament amb els meus avis Torrents i la meva àvia Antònia.

A tots ells, i sobretot als meus pares, els ho dec tot, sense ells res d’això seria possible, gràcies per ser-hi sempre i, pare, millora’t que et necessito fort i valent al meu costat. A la meva germana, al Jordi, a l’Ona, als meus tiets i tota la família, gràcies.

Un agraïment també per als meus amics, els amics que sempre hi són i m’han acompanyat malgrat que moltes vegades segurament no he estat a l’altura.

També a tota la gran família d’Esquerra Cardona, ampliada en aquestes eleccions, a totes les persones que han format i formen un gran equip, clau perquè avui revalidem l’alcaldia. Gràcies pel vostre treball i confiança.

També vull agrair a la Brígida i a tot el personal de l’Ajuntament el seu suport.

I per acabar, un altre cop als regidors que m’han acompanyat aquests anys i que continuaran acompanyant-me. Sense ells això d’avui no hauria estat possible, ells m’han fet més gran i millor persona. Gràcies companys!

I per últim, gràcies a tot el poble de Cardona, a tots vosaltres, a cada una de les persones que formem la comunitat cardonina. Segurament mai no podré agrair prou la vostra confiança. Esperem estar a l’altura; no dubteu, però, que farem tot el possible i més per aconseguir-ho.

Iniciem, doncs, una nova etapa, o més aviat continuem una etapa, una etapa que ens ha de portar a la consecució de grans projectes claus per al futur de Cardona. Estic segur que els millors anys per a Cardona estan per venir. Nosaltres ens hi deixarem la pell, només demano que ens ajudeu, que ens ajudem tots, a fer-ho possible.

Per Cardona, sempre! Moltes gràcies!

Tornar a: Discursos

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat