Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. La Vila
  3. Història
  4. Valentí Fuster (fill adoptiu de la vila)
Anar a l'inici de la pàgina

Valentí Fuster (fill adoptiu de la vila)

Llicenciat i Doctorat en medicina per la Universitat de Barcelona, es va traslladar als Estats Units d’Amèrica i fou catedràtic per la Universitat de Harvard (Massachusetts-EUA). Ha treballat en alguns dels hospitals més importats dels EUA com la Clínica Mayo de Minnesota o l’Hospital Mount Sinaí de Nova York. D’aquest últim hospital ocupa el càrrec de director de la unitat de cardiologia des de 1994.

La seves investigacions ocupen un ampli ventall de les afeccions cardiovasculars i ha publicat més de 400 articles en revistes especialitzades. Valentí Fuster fou nomenat recentment president del Centre Nacional de Investigacions Cardiovasculars (CNIC) i l’any 2006 ha estat escollit president de l’Associació Mundial de Cardiologia. Dels reconeixements públics al seu treball destaca el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica l’any 1996.

El 1992 va crear la Fundació Fuster-Guals, Vila Medieval de Cardona, fundació privada, destinada a promoure el patrimoni de Cardona. La Fundació Vila Medieval ha col.laborat en diversos projectes municipals i ciutadans. El dia 8 de novembre de 1991 el ple de l'Ajuntament de Cardona va concedir-li el títol de Fill adoptiu de la vila de Cardona.


Tornar a: Història

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat