Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. La Vila
  3. Fires i Festes
  4. Fira Medieval / Festa de la Sal
Anar a l'inici de la pàgina

Fira Medieval / Festa de la Sal

Inici
Dissabte, 1 de Juny de 2019
Fi
Diumenge, 2 de Juny de 2019
Documentació
Programa d'actes (PDF. 11.7 MB)

El certamen “Cardona, Fira Medieval/Festa de la Sal” és l’esdeveniment de promoció econòmica més important que es celebra a Cardona. De fet, aquest any 2008 és el sisè any que es celebra el certamen sota aquesta denominació, tot i que la fira de juny o Pentecosta es celebra des de l’any 1947.

La fira de juny ha patit diversos canvis fins a arribar a consolidar-se com a fira medieval i, sobretot, festa de la sal. Així, des del 1947 i fins a l’any 2000, la Fira de Pentecosta va ser una fira generalista i ramadera, que va funcionar com un veritable referent a nivell de la comarca. Tanmateix, durant els darrers anys, va viure un procés de declivi progressiu, comú a moltes fires generalistes.

L’any 2001 es va fer un intent de renovar la fira i es va apostar pel turisme com a eix temàtic. L’aposta per fer del turisme la temàtica central de la fira no va acabar de funcionar i l’any 2003 va fer el canvi definitiu com a fira medieval, amb la voluntat de dinamitzar un certamen que havia perdut potencial i poder de convocatòria.

La voluntat no és promoure una fira medieval com tantes altres, sinó potenciar un certamen singular i propi, que giri entorn del principal leit motiv de la població: la sal.

“Cardona, Fira Medieval/Festa de la Sal” ha aconseguit el que semblava impossible: fer que la fira sigui un gran èxit, edició rere edició.

*Poden consultar el programa 2019 aquí.

Una noia amb indumentària medieval situada d'esquena davant l'esglesia Sant Miquel aguanta un falcó sobre una branca Molta gent vestida amb indumentària medieval ballen agafats de mans a la plaça de la Fira. Uns guerrers vestits de medievals lluiten a la plaça de la Fira, mentre un munt de gent contempla l'espectacle al seu voltant.

Tornar a: Fires i Festes

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat