Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vila



Fil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2015
  5. El projecte Sabors del 1714 es presenta a Barcelona
Anar a l'inici de la pàgina

El projecte Sabors del 1714 es presenta a Barcelona

Dijous, 29 d'Octubre de 2015 IMG_8322wwww

7 restaurants cardonins participen en una iniciativa que recupera plats de la cuina catalana de l'època de la Guerra de Successió

Cardona va presentar ahir a la capital catalana el projecte gastronòmic que impulsa per recuperar la cultura culinària de l'època de la Guerra de Successió. La presentació es va fer a l'Hotel Duquesa de Cardona i va reunir públic i mitjans especialitzats en l'àmbit de la gastronomia, el patrimoni i el turisme.

La jornada de presentació va consistir en la degustació de diversos plats elaborats pels restaurants de Cardona que s'han sumat a aquesta iniciativa. Es tracta dels restaurants Cal Borrasca, El Petit Perico, La Plantada, La Premsa Hotel Rural, La Volta del Rector, Torre d’En Bofill, Vilar Rural de Cardona i El Centru que inclouen en les seves cartes i menús plats de la cuina catalana del segle XVIII per tal que el visitants puguin conèixer la cuina de l'època de la Guerra de Successió a través dels seus sabors i els seus aromes.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el regidor de Turisme Josep Tristany; la gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza, el gerent i la cap de monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni, Xavier Arola i Marina Miquel i els responsables de l'Hotel Duquesa de Cardona. Van ser presents també a l'acte Pepa Aymamí, de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica; Montserrat Coberó, coordinadora de Sabors del 1714 i Maria Ángeles Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona.

El projecte "Sabors del 1714" està impulsat per l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica i ha estat possible gràcies al treball d’investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper, en col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i l’assessorament de Montserrat Coberó.


Tornar a: Octubre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat