Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2015
  5. El projecte Sabors del 1714 es presenta a Barcelona
Anar a l'inici de la pàgina

El projecte Sabors del 1714 es presenta a Barcelona

Dijous, 29 d'Octubre de 2015 IMG_8322wwww

7 restaurants cardonins participen en una iniciativa que recupera plats de la cuina catalana de l'època de la Guerra de Successió

Cardona va presentar ahir a la capital catalana el projecte gastronòmic que impulsa per recuperar la cultura culinària de l'època de la Guerra de Successió. La presentació es va fer a l'Hotel Duquesa de Cardona i va reunir públic i mitjans especialitzats en l'àmbit de la gastronomia, el patrimoni i el turisme.

La jornada de presentació va consistir en la degustació de diversos plats elaborats pels restaurants de Cardona que s'han sumat a aquesta iniciativa. Es tracta dels restaurants Cal Borrasca, El Petit Perico, La Plantada, La Premsa Hotel Rural, La Volta del Rector, Torre d’En Bofill, Vilar Rural de Cardona i El Centru que inclouen en les seves cartes i menús plats de la cuina catalana del segle XVIII per tal que el visitants puguin conèixer la cuina de l'època de la Guerra de Successió a través dels seus sabors i els seus aromes.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el regidor de Turisme Josep Tristany; la gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza, el gerent i la cap de monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni, Xavier Arola i Marina Miquel i els responsables de l'Hotel Duquesa de Cardona. Van ser presents també a l'acte Pepa Aymamí, de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica; Montserrat Coberó, coordinadora de Sabors del 1714 i Maria Ángeles Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona.

El projecte "Sabors del 1714" està impulsat per l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica i ha estat possible gràcies al treball d’investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper, en col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i l’assessorament de Montserrat Coberó.


Tornar a: Octubre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat