Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2011
  5. Cardona rebrà una delegació de la Societat Catalana de Geografia
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona rebrà una delegació de la Societat Catalana de Geografia

Dijous, 20 d'Octubre de 2011 Fotografia del Palau Graells de Cardona

La vila de Cardona acollirà el proper dissabte 29 d’octubre una visita dels representants i membres de la Societat Catalana de Geografia, entitat dedicada a l’estudi i divulgació geogràfica.

La visita s’emmarca en el programa d’activitats formatives d’aquesta institució, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. La delegació serà rebuda pel director de l’Arxiu Històric Municipal, Andreu Galera que guiarà els assistents en la seva visita al centre històric i al castell de Cardona. Un cop a la fortalesa, la geògrafa Meritxell Gisbert presentarà el llibre “Cartografia de Cardona: de la Guerra de Successió a la Guerra del Francès, 1717-1856”, resultat de la seva recerca de mapes històrics sobre el Castell de Cardona. L’estada a la vila ducal de la Societat Catalana de Geografia es completarà amb una visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal per veure els afloraments salins i la singularitat geològica d’aquest espai.

Acte de signatura de la donació de tres plànols de les salines de Cardona
La visita finalitzarà al Palau Graells on se signarà el conveni de donació dels tres plànols inèdits de la Vall Salina que Pompeu Pascual Coris i Maria Gifré Rodríguez han donat a l’Arxiu de Cardona. L’acte serà presidit per l’alcalde Ferran Estruch i comptarà amb l’assistència de Fermí Santamaria, alcalde de la població de Llagostera (localitat on resideix la família Pascual-Gifré) i el director de l’Arxiu de Cardona, Andreu Galera.


Tornar a: Octubre, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat