Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2011
  5. L’Ajuntament de Cardona demana al Departament de...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona demana al Departament de Cultura que acceleri la rehabilitació de la coberta de la Col.legiata

Dijous, 6 d'Octubre de 2011 Col.legiata

El Departament de Cultura de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Cardona que ampliarà la superfície de la xarxa protectora instal.lada al sostre de la Col.legiata. L’actuació es portarà a terme aquest mes d’octubre i consistirà a estendre la xarxa de protecció a la zona de les naus laterals, fet que permetrà retirar les tanques col.locades als laterals del temple, a més de recuperar la capacitat d’aforament de la Col.legiata i millorar-ne l’aspecte visual.

L’Ajuntament de Cardona ha valorat positivament aquesta decisió ja que és una de les mesures que l’alcalde Ferran Estruch va proposar al director general de Patrimoni, Joan Pluma, en la reunió que van mantenir el passat 19 de setembre. Tot i això, l’alcalde ha insistit en la necessitat de resoldre definitivament els problemes detectats a la coberta del temple i per això ha demanat a la Generalitat que inclogui les obres de rehabilitació de la coberta en les actuacions previstes de cara l’any vinent.

Per la seva banda, el titular de Patrimoni va explicar que el Departament de Cultura té la voluntat de resoldre les incidències que presenta la coberta de la Col.legiata i que, per aquest motiu, ha qualificat l’obra de prioritària per a l’any 2012. Tot i això, les obres només es podran dur a terme si finalment s’inclouen en els pressupostos de la Generalitat de l’any vinent. Les obres previstes consistirien en arreglar els punts on s’han localitzat les filtracions i els despreniments de materials. Aquesta actuació permetria solucionar el problema sense haver de refer tota la coberta i evitaria el muntatge d’una gran bastida que, a més dels elevats costos que tindria, obligaria a tancar o restringir molt l'activitat dins de la col•legiata.

L’alcalde Ferran Estruch, ha celebrat la bona predisposició per part de Patrimoni a l’hora de buscar solucions per tal que la col.legiata de Cardona llueixi com es mereix i ha avançat que l’Ajuntament treballarà perquè el govern de la Generalitat incorpori les obres de rehabilitació de la coberta de la Col.legiata als pressupostos de l’any vinent.


Tornar a: Octubre, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat