Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2019
  5. L’Ajuntament de Cardona presenta tres obres per...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona presenta tres obres per optar a les subvencions del PUOSC

Divendres, 8 de Novembre de 2019

La millora de l’entorn del Patrocini i dels 100 Pisos i la renovació de l’enllumenat, entre els projectes presentats


L’Ajuntament de Cardona presentarà tres projectes per optar als ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un pla de finançament del govern català que permetrà fer inversió al municipi per al període 2020-2024 amb subvencions que, en el cas de Cardona, poden arribar a cobrir fins al 80% de cada projecte. Les tres propostes van ser debatudes i aprovades en el ple ordinari d’aquest dijous.

Segons les bases publicades per la Generalitat, l’Ajuntament de Cardona es pot acollir a dues línies de subvencions. La primera és per a ‘Projectes d’acció territorial en municipis de menys de 5.000 habitants’. Per a aquesta línia, l’Ajuntament presentarà una proposta de millora de l’entorn de l’escola pública Mare de Déu del Patrocini, un projecte que, com va explicar en el ple l’alcalde, Ferran Estruch, ha de complementar el nou accés que s’està fent al centre escolar des del carrer Ramon Puig i Molins, amb una millor pacificació i ordenació del trànsit i de les zones de vianants. El projecte també inclou tot l’entorn dels 100 Pisos, amb millores a l’avinguda Lluís Companys, al mateix carrer Ramon Puig i Molins i a la plaça dels 100 Pisos.

L’altra línia de subvencions és per a ‘Projectes d’inversió’. En aquest apartat, l’Ajuntament ha presentat dues propostes. La primera, en ordre de prioritat, és la renovació i millora de tot l’enllumenat públic del municipi, que té aproximadament 900 punts de llum. En el ple, l’alcalde va explicar que aquest projecte permetrà una millor eficiència energètica i, per tant, un major estalvi econòmic. També va indicar que es prioritzarà centre de la Coromina i el centre històric de Cardona, amb la voluntat d’afavorir el comerç local.

La segona proposta per a la línia d’inversió és la renovació del sistema de climatització del Teatre dels Catòlics, seguint els mateixos criteris d’estalvi econòmic i d’eficiència energètica.

Els tres projectes es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Junts per Cardona. Els dos partits de l’oposició van indicar que l’equip de govern els havia deixat poc temps per poder presentar idees i projectes. També van coincidir en què hi podien haver altres línies de subvenció més adequades per a obres d’eficiència energètica. En aquest punt, l’alcalde va explicar que per a les línies d’ajuts concretes d’eficiència energètica ja s’estan preparant altres projectes per presentar, “també molt necessaris pel poble”.


Tornar a: Novembre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat