Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2007
  5. Ja està en marxa el programa “Més a prop”, d...
Anar a l'inici de la pàgina

Ja està en marxa el programa “Més a prop”, destinat a ajudar els avis de més de 80 anys

Dimecres, 9 de Maig de 2007 L'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, i la regidora de Serveis Socials, Montserrat Obradors, amb la Treballadora Social, Núria Jou i l'Assistenta Social del CAP, Teresa Pampalona

L’Ajuntament de Cardona, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i la Creu Roja ha posat en marxa un programa d’ajuda a persones més grans de 80 anys que viuen soles, en situació precària i en perill d’abandonament. L’objectiu és doncs, detectar situacions de risc, vulnerabilitat o soledat entre persones d’avançada edat que no tenen família o estan insuficientment assistits per aquesta.

Per una banda, se’ls informarà de les prestacions dels serveis socials municipals i de la resta d’administracions o entitats (per exemple la teleassistència, la treballadora familiar, l’auxiliar de la llar o d’altres), i per altra, es prestaran aquells serveis que necessitin i que estiguin a l’abast de l’Ajuntament, per tal de garantir una vida digna, evitant així situacions d’abandonament o marginalitat.

El programa consisteix en portar a terme una visita domiciliària, que realitzarà la treballadora social de l’Ajuntament, per tal d’avaluar l’estat de la persona, i elaborar un informe i una proposta d’actuació, distingit els casos urgents de les actuacions de prevenció. La tasca es realitzarà en col•laboració amb els serveis de salut del CAP de Cardona per tenir una visió més àmplia i detectar de forma més exhaustiva tots els possibles casos de necessitat.

Per tant, tot i que s’ha dirigit fa dies una carta avisant als possibles destinataris, és convenient fer saber que properament rebran la visita de la treballadora social, Núria Jou, que els farà l’enquesta.

Aquesta acció comença dirigida a les persones més grans de 80 anys, però l’objectiu de l’Ajuntament de Cardona és acabar-ho ampliant a totes les persones majors de 70 anys.


Tornar a: Maig, 2007

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat