Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2007
  5. Ja s’ha publicat el nou llibre El Patrimoni culi...
Anar a l'inici de la pàgina

Ja s’ha publicat el nou llibre El Patrimoni culinari de Cardona: d’ahir i d’avui

Divendres, 4 de Maig de 2007 la portada del llibre, en la que es pot veure un plat de sopa i el títol El patrimoni Culinari de Cardona: d'ahir i d'avui

Durant els darreres dos anys, des de l’Ajuntament de Cardona s’ha estat treballant per implicar en la gestió del patrimoni històric de Cardona a totes les dones del poble. Actualment s’ha desenvolupat el programa El Patrimoni culinari de Cardona, d’ahir i d’avui, que té com a finalitat la recuperació d’un element essencial del patrimoni local, la cuina de Cardona.

150 dones de Cardona varen portar la seva millor recepta, i totes van ser estudiades per un mestre cuiner, José Javier Abadia. Les receptes han estat publicades en un llibre: La cuina de Cardona: d’ahir i d’avui, que es va presentar en societat el 23 d’abril, dia de Sant Jordi. A tothom qui havia portat una recepta se li va lliurar un exemplar del llibre i la resta s’han posat a la venda.

La presentació del llibre, que es va portar a terme al Saló Sessions de l’Ajuntament va ser un acte emotiu i multitudinari, i va comptar amb la presència de José Javier Abadia, mestre cuiner i de l’alcalde de Cardona, Josep Maria Sala. Tenint en compte que l’acte es celebrava 1021 anys després de l’atorgament de la Carta de Poblament, feta per Borrel II l’any 986, l’alcalde va mostrar la Carta als assistents, explicant el seu sentit i valor a través de la història.

El llibre compta amb diversos tipus de receptes: sopes; amanides; arròs i pasta; verdures, llegums i bolets; truites; peix i marisc; aus; carn i cargols i postres. D’entre totes les receptes, el mestre cuiner, en va seleccionar vuit com a plats més representatius de Cardona, i va optar pels següents:

- Sopa de rovellons, de Cèlia Mascaró Clotet.
- Escudella catalana i bullit, de Pilar Estany Solé.
- Arròs amb ceps i botifarra de Cardona, d’Elena Pelegrín Parra.
- Bacallà amb panses i ou dur, d’Aurora Masana Bartoló.
- Conill amb castanyes, de Marinela Muñoz Serra.
- Porc senglar amb llenegues, de Pilar Sala Ramos i de Rosa Puig Rosas.
- Crema catalana de Cardona, de Climent Ratera Badia.
- Panellets amb pinyons, de Paquita Pujol Camps.


Tornar a: Maig, 2007

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat