Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2007
  5. La nova pàgina web de l’Ajuntament de Cardona, una de les més accessibles
Anar a l'inici de la pàgina

La nova pàgina web de l’Ajuntament de Cardona, una de les més accessibles

Divendres, 4 de Maig de 2007 vista d'una de les pàgines de la web

Des de fa temps hem estat treballant en l’elaboració de la nova pàgina web de l’Ajuntament de Cardona, amb l’objectiu principal de crear una pàgina web accessible a tothom, també a les persones amb discapacitats, tant si són visuals, auditives, cognitives o fins i tot motrius.

Aquesta voluntat ha estat el motiu del temps que s’ha tardat a confeccionar aquesta plana web, però l’objectiu de qualsevol administració pública és arribar a tots els seus ciutadans, per tant l’esforç que ha calgut fer el creiem totalment justificat.

La pàgina proporciona un alt grau de continguts, els quals es divideixen en quatre apartats principals, l’Ajuntament, la Vila, Turisme i Destacats. Hem volgut generar una eina que sigui útil a tot tipus d’usuaris, tant a aquelles persones que necessitin informació de l’Ajuntament o hagin de fer algun tràmit administratiu, fins a aquells que tinguin la voluntat de visitar Cardona i requereixin informació de tipus turístic. L’objectiu és doncs, donar tota aquella informació que pugui ser d’interès per a la ciutadania, tant de Cardona com de fora, i, alhora, facilitar que, des de casa i mitjançant Internet, puguin complimentar-se alguns tràmits senzills des de la comoditat del domicili de cadascú i utilitzant les noves tecnologies.

Per altra banda, la voluntat és també donar a conèixer la història i el patrimoni valuosíssim que nosaltres tenim. Un patrimoni que és d’ordre natural, documental, històric, arquitectònic…, de tot ordre.

Insistim en què tots aquests continguts volem que arribin a tothom que hi estigui interessat i que cap tipus de disminució sigui una barrera per conèixer Cardona a través de la xarxa. Per altra banda, els continguts s’introdueixen des del mateix Ajuntament a través d’un gestor de continguts que permetrà tenir la pàgina actualitzada en tot moment, i introduir totes aquelles modificacions que les entitats, centres educatius, restaurants, allotjaments o tothom que hi té consta, requereixin.

L'últim estudi sobre l'accessibilitat en les pàgines webs dels Ajuntaments d'Espanya (publicat el 13 de Juliol de 2006 per El País), considera la web de l'Ajuntament de Saragossa com la més accessible d'Espanya. Si passem aquesta web per l'examinador d'accessibilitat aquesta obté una puntuació de 9,4, mentre que actualment la web de l'Ajuntament de Cardona obté una puntuació de 9,8. A dia d'avui (a falta de que la web estigui penjada sota el domini cardona.cat), Cardona té la web d'Ajuntament més accessible de tot Espanya.


Tornar a: Maig, 2007

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat