Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2016
  5. El sector comercial de Cardona i Solsona realitza...
Anar a l'inici de la pàgina

El sector comercial de Cardona i Solsona realitza un intercanvi de coneixements amb Manlleu

Dijous, 21 de Juliol de 2016 ubicsmanlleu

Les UBIC entren en contacte amb el model de col·laboració publicoprivada del municipi osonenc

Aquesta setmana una vintena de representants de les unions de botiguers i comerciants de Cardona i Solsona han participat en una jornada d’intercanvi i transferència de coneixements a Manlleu, organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. Els assistents han conegut els projectes impulsats per l’Ajuntament d’aquest municipi osonenc i el Pla de dinamització comercial de la Manlleu Associació de Botiguers (MAB).

El MAB va compartir amb la comitiva de Cardona i Solsona els seus projectes relacionats amb la professionalització del sector; l’impuls d’iniciatives col·lectives; la sensibilització dels infants sobre els valors del comerç de proximitat, la fidelització de la clientela i la implicació social amb entitats del territori. Així mateix, l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu va exposar la tasca que porta a terme pel que fa a l’assessorament a emprenedors, formació per als comerços, posada en valor dels locals buits i accions puntuals de dinamització comercial en les quals col·labora estretament amb l’associació de botiguers.

La jornada es va completar amb la visita a diversos establiments de moda i complements, moda infantil, alimentació, joguines, regals i llibreries. “Les UBIC de Solsona i Cardona han valorat molt positivament l’experiència, especialment el tracte rebut per part de les dinamitzadores de comerç i l’aprenentatge d’idees transferibles al sector comercial”, segons expliquen fonts de l’Agència de Desenvolupament Local. Entre altres qüestions, “les unions de botiguers destaquen com a exemple de bones pràctiques el model de coordinació i col·laboració publicoprivada amb l’elaboració d’un full de ruta conjunt”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local. A petició dels participants a aquesta iniciativa, l’Agència està organitzant una segona jornada d’intercanvi per conèixer bones pràctiques de col·laboració publicoprivada en desenvolupament local per a agents econòmics del territori.


Tornar a: Juliol, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat