Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2016
  5. Es presenta a Cardona l’Escola Oberta d’Estiu
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenta a Cardona l’Escola Oberta d’Estiu

Dijous, 14 de Juliol de 2016 EOE2016

L'Escola Oberta d'Estiu ofereix un programa d'activitats educatives i d'oci gratuïtes que promouen 26 entitats del barri

• Es desenvoluparà durant el mesos de Juliol i Agost a diversos espais de Cardona i inclourà un taller de danses del món, un de tir amb arc i un d’art urbà, entre altres activitats.

• El termini d'inscripció per participar en aquest espai d'oci saludable ja està obert i ho estarà fins el començament de les activitats mentre hi hagi places disponibles.

• La iniciativa s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l'Obra Social “la Caixa” en col•laboració amb l'Ajuntament de Cardona i l'entitat Fundació SHE.

Inspirant convivència és un espai de trobada i relació de la diversitat social existent i generadora de processos d’avenç cap a la interculturalitat. Entre el 18 de juliol i el 2 d’agost s’han programat diferents activitats de l’Escola Oberta d’Estiu i estan dirigides a tot tipus de públic.

L'Escola Oberta d'Estiu de Cardona desenvoluparà les seves activitats en múltiples espais de la vila, en horaris tant de matí, com de tarda i nit. Les inscripcions es poden fer ja des d’ara, desant la butlleta d’inscripció a la bústia de Cardona Integral que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament de Cardona.

L'Escola Oberta d'Estiu de Cardona es duu a terme en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que l'Ajuntament de Cardona, l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació SHE desenvolupen al municipi.

La iniciativa ha aconseguit implicar per segon any consecutiu a més de 25 entitats, associacions i/o grups que aporten els seus recursos per crear conjuntament una programació d'oci educatiu, saludable i atractiu per a persones de totes les edats, joves en particular, i veïns del barri, en general. Tot això és una mostra dels avanços del procés comunitari engegat des de juliol de 2014.

Programa d’activitats

L’Escola Oberta d’Estiu, que començarà el proper 18 de juliol i clourà el 2 d’agost, aquest any compta amb 15 activitats diferents: Taller de maquillatge artístic, xerrada sobre l’educació afectiva i sexual dirigida a educadors i famílies amb fills, taller d’art urbà, amb l’artista i il•lustrador Werens, taller de reciclatge, taller de ioga i mindfulness, taller de jocs populars, a més d’una activitat d’iniciació al tir amb arc, a càrrec de Arc Set de Santpedor.

També, i dins del marc d’interculturalitat, es farà un taller de danses del món, entre les quals s’hi inclouen la dansa del ventre, danses africanes, hip hop i body percussion. A banda d’aquest taller, també se’n faran d’acrobàcia, xanques i percussió, activitats que ja es van dur a terme per l’Acció Global Ciutadana i que donen continuïtat al projecte. A més, el dia 28 de juliol es farà una cercavila i una projecció de cinema a la fresca a la plaça dels 100 pisos.
Cliqueu aquí per veure les activitats.

Objectius de la iniciativa en el marc del Projecte ICI

L'Escola Oberta d'Estiu Cardona es conceptualitza com una nova forma d'entendre l'espai, que la transformarà en una vila oberta a l'educació i l'oci des d'una nova òptica que afavoreixi la trobada i les relacions interculturals i intergeneracionals, convertint-la en un escenari favorable a la participació i l'enriquiment de la comunitat en el seu conjunt.

L'Escola Oberta d'Estiu de Cardona està en sintonia plena amb els objectius que persegueix el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural. De fet, el seu disseny i realització participativa són un indicador del canvi social que persegueix el projecte. El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural és impulsat per l'Obra Social “la Caixa” en 39 territoris de 31 municipis d'Espanya en col•laboració amb diferents entitats socials.

La iniciativa consisteix en una intervenció preventiva i promocional que fomenta les relacions interculturals, afavorint la cohesió social i, en definitiva, pretén l'apoderament de la societat darrere de la convivència i el desenvolupament comunitari.
Cliqueu aquí per descarregar el full d'inscripció.


Tornar a: Juliol, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat