Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2010
  5. El nucli antic de Cardona amplia el servei gratuït d’internet sense fils
Anar a l'inici de la pàgina

El nucli antic de Cardona amplia el servei gratuït d’internet sense fils

Dijous, 29 de Juliol de 2010 Antena wifi

L’Ajuntament de Cardona ha ampliat la cobertura del servei gratuït d’internet sense fils (Wifi) que dóna cobertura al nucli antic de la població. El servei va entrar en funcionament el passat mes de maig i fins ara donava cobertura a la part nord del centre històric de la vila.
A partir d’aquest setmana però, la xarxa wifi de Cardona s’ha ampliat i els usuaris que ho vulguin poden accedir a internet des de diversos punts del nucli antic com la plaça de la Fira, el parc de Cardona, la plaça Mercat, i algunes zones del castell, la piscina i el camp de futbol. El servei és totalment gratuït i universal, i per tant, hi pot accedir tothom que ho vulgui sense cap cost econòmic d’ús.

Com connectar-se?
Per connectar-se a la xarxa els usuaris han de disposar d’un ordinador amb un dispositiu de connexió inalàmbric, accedir a l’opció de configuració d’una xarxa inalàmbrica de l’ordinador i connectar-se a una de les dues xarxes establertes: “AJ-CARDONA1” i “AJ-CARDONA2”.
La xarxa Wifi municipal permet navegar per internet i consultar el correu electrònic amb total normalitat. Les velocitats de connexió oscil•len entre els 128 Kbps de baixada i els 64 Kbps de pujada per tal de garantir la correcta connexió de tots els usuaris. El sistema limita l’accés a pàgines web dedicades a la descàrrega de música o pel•lícules, i a més, inhabilita els protocols P2P (Emule, Kazaa) de descàrrega d’arxius, atès que saturarien la xarxa i limitarien les seves prestacions. Igualment el consistori es reserva el dret de restringir l’accés a continguts o usuaris que puguin provocar problemes en el funcionament de la xarxa.
Atès que es tracta d’un servei gratuït, l’Ajuntament no garanteix la connectivitat al 100% del nucli antic ni proporcionarà cap tipus de suport informàtic específic. Tot i això l’Ajuntament monitoritzarà periòdicament la xarxa Wifi municipal per tal de garantir-ne el seu correcte funcionament i millorar-ne les prestacions.
El consistori cardoní ha impulsat aquest projecte a través de la Llei de Barris. El sistema d’internet sense fils de Cardona ha estat instal•lat per l’empresa bagenca MaxMinterm Solutions.Tornar a: Juliol, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat