Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juliol, 2010
  5. Jimmy Carter torna a Cardona després de rebre el Premi Internacional Catalunya
Anar a l'inici de la pàgina

Jimmy Carter torna a Cardona després de rebre el Premi Internacional Catalunya

Dissabte, 3 de Juliol de 2010 El president Carter en la seva visita a Cardona

El president dels Estats Units d’Amèrica (1977-1981) Jimmy Carter va ser ahir a Cardona per visitar la vila de la qual ara fa tres anys va ser nomenat Ciutadà d’Honor.

Acompanyat de la seva esposa Rosalynn i els seus fills, Jeff i Chip i les seves esposes, Carter va ser rebut per l’alcalde Josep Maria Sala i els membres de la corporació municipal i va aprofitar la seva estada a Cardona per visitar el centre històric, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal i l’esglèsia de Sant Miquel. La visita de Carter va generar una gran espectació entre els veïns de la vila que no es van voler perdre l’oportunitat de veure i saludar l’expresident americà.

Amb aquesta nova visita, el 39è president dels EUA va voler mostrar el seu afecte i consideració per la vila de Cardona i la seva gent, després que l’agost del 2007 l’Ajuntament li atorgués el títol de Títol de Ciutadà d’Honor amb motiu de la visita privada que Carter va fer a la vila per conèixer el castell i la muntanya de sal.

La comitiva presidencial va arribar al Parador Ducs de Cardona a les tres de la tarda i seguidament va desplaçar-se al Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Un cop acabada la visita a l’interior de la mina la comitiva es va dirigir a la plaça de la Fira des d’on va iniciar el recorregut pel centre històric de Cardona i van visitar l’església de Sant Miquel, sota les explicacions de l’alcalde i el rector de la parròquia mossèn Antoni Guixé. Un cop a l’interior de l’església, Carter va mostrar la seva admiració per la història del temple i la bellesa de la imatge de la verge del Patrocini, patrona de Cardona.

A la sortida, la comitiva va prosseguir la visita pel carrer Mercat, moment en què molts veïns i veïnes de la vila es van apropar a l’expresident i a la seva esposa per saludar-los i obsequiar-los amb diversos regals. Durant el passeig, el matrimoni Carter va rebre amb molta cordialitat les nombroses mostres d’afecte de les persones que en aquells moments seguien el pas de la comitiva. Abans d’acabar la visita, Carter i els seus acompanyants van trencar el protocol i van voler entrar al Bar Turista de Cardona per descansar, prendre un refresc, signar autògrafs i saludar les persones que es trobaven a l’establiment.


El president Carter signa el Llibre d'Or del consistori
L’estada de Carter a Cardona ha finalitzat aquest matí quan l’expresident i la seva dona han visitat l’Ajuntament i han signat el Llibre d’Or del consistori cardoní. L’alcalde Josep Maria Sala ha obsequiat al president amb un facsímil que reprodueix la Carta de Poblament atorgada l’any 986 pel Comte Borrel II a la vila de Cardona i amb una litografia del Castell de Cardona.


Carter cita Cardona en el seu discurs d’acceptació del Premi Internacional Catalunya
La segona visita del president Carter a Cardona ha coincidit amb la seva estada a Catalunya per rebre el 22è Premi Internacional Catalunya que atorga la Generalitat. En l’acte d’entrega del guardó, que es va celebrar aquest divendres al Palau de la Generalitat, hi va ser present una delegació del consistori cardoní encapçalada per l’alcalde Josep Maria Sala.

En el seu dicurs d’acceptació del premi, el president Carter va recordar la seva primera visita a Cardona com a mostra de l’afecte i la simpatia que té per la població. Carter va recordar la vista al castell i a la Munytanay de Sal i va destacar la mil.lenàrai història de la vila plasmada a través de la Carta de Poblament de Cardona.

Per la seva banda l’Ajuntament de Cardona ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement amb que la Generalitat ha distingit el president Carter i pel fet que el jurat del premi l’hagi escollit per ser “un home de cor i coratge, que s’ha dedicat en el transcurs de la seva trajectòria a defensar la pau i els drets humans en tot el món, així com a lluitar per la millora de les condicions dels pobles més desafavorits”. Per aquestes mateixes raons Cardona li va atorgar el Títol de Ciutadà d’Honor el 18 d’agost de 2007, amb motiu de la visita privada efectuada pel president Carter, la seva esposa Rosalynn a la vila.


Tornar a: Juliol, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat