Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2012
  5. Govern i ajuntaments fan front comú per defensar...
Anar a l'inici de la pàgina

Govern i ajuntaments fan front comú per defensar els interessos catalans davant la reestructuració prevista per "Paradores de Turismo"

Dissabte, 22 de Desembre de 2012 Front comú contra l'ERO de Paradores

L’alcalde de Cardona Ferran Estruch va assistir ahir divendres a una reunió al Parlament de Catalunya amb el conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, Francesc Xavier Mena, i els alcaldes dels municipis catalans que compten amb un establiment de la cadena pública “Paradores Nacionales” amb l’objectiu de fixar una estratègia conjunta respecte l’anunci del govern espanyol de tancament parcial d’alguns d’aquests establiments a Catalunya.

Tant la Generalitat, com els ajuntaments afectats, consideren que les mesures previstes per l’Administració de l’Estat als Paradors situats a Catalunya no estan justificades econòmicament ja que el seu balanç econòmic és positiu. Per aquest motiu, al terme de la reunió es va acordar sol·licitar una reunió urgent amb la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, per tractar la qüestió i proposar solucions.

Entre les propostes que plantejaran als responsables de “Paradores Nacionales” destaca, novament, la petició de transferència d’aquests equipaments a Catalunya, que ja disposa de competències exclusives en matèria de política i promoció turística. Generalitat i municipis van explicar que la xarxa de “Paradores Nacionales” és deficitària en el conjunt de l’Estat però no així en el cas dels 7 establiments ubicats a Catalunya que tenen uns resultats econòmics favorables.

Defensa dels llocs de treball i de l'activitat turística del territori
La reunió amb la Secretaria d’Estat de Turisme se celebrarà el proper 28 de desembre i la Generalitat i els municipis afectats s’oposaran al possible tancament parcial de 6 dels 7 establiments que aquesta cadena té a Catalunya: Seu d’Urgell, Cardona, Vielha, Aiguablava, Artíes i Vic-Sau. A més d’afectar un important nombre de llocs de treball, el tancament repercutiria negativament en l’activitat turística i econòmica dels municipis afectats i tota la seva àrea d’influència.

Per altra banda, la direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat té previst de reunir-se la setmana que ve, el dia 27, amb els sindicats més representatius de Catalunya afectats per aquesta problemàtica per tal d’analitzar la situació i proposar solucions en el marc de les negociacions que s’estan duent a terme a Madrid, on l’empresa ha presentat l’expedient de regulació d’ocupació.

A la reunió d’ahir al Parlament de Catalunya hi van assistir l’alcalde de Cardona, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, l’alcalde de Vielha, Àlex Moga i la primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé a més de la directora general de Turisme, Marian Muro i el director general de Relacions Laborals, Ramon Bonastre. Els alcaldes de Vic, Naut Aran i Begur van excusar la seva presència a la trobada per bé que van donar el seu ple suport a l’estratègia definida.


Tornar a: Desembre, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat