Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2019
  5. Inici de la segona ronda del programa de detecció...
Anar a l'inici de la pàgina

Inici de la segona ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

Dilluns, 30 de Setembre de 2019

L’Oficina Tècnica de Cibratge de Càncer de Colon i Recte d’Althaia iniciarà la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte a la població de Cardona d’entre 50 i 69 anys, que rebran una carta per participar en aquesta segona ronda del programa. Es tracta d’una prova voluntària molt senzilla que es pot fer a casa. Només cal recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen sang no visible a simple vista.

El procediment a seguir és molt simple. Les persones que hagin rebut la carta l’hauran de lliurar a una de les farmàcies adherides al programa. Allí els donaran el material necessari per recollir la mostra de femta a casa. Un cop realitzada la prova, s’haurà de dur a la farmàcia. Quan el laboratori l’hagi analitzada, el resultat final es comunicarà per correu o telèfon a la persona interessada. Si és positiu, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar una lesió al còlon o recte.

La detecció precoç és important
El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt d’homes i dones a Catalunya, sent la segona causa de mort per càncer. L'objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques o pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i pronòstic.

Per a més informació, s'ha organitzat una xerrada informativa sobre el programa el proper 9 d'octubre, a les 18:30h al Centre Cívic de Cardona, a càrrec d'Anna Arnau i Sílvia Maeso, de l'Oficina tècnica de Cibratge de Càncer d'Althaia.


Tornar a: Setembre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat