Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2019
  5. Tots els grups amb representació al ple defensen el Corre de bou de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Tots els grups amb representació al ple defensen el Corre de bou de Cardona

Dijous, 26 de Setembre de 2019

Tots els grups amb representació al ple de l’Ajuntament de Cardona —Esquerra Republicana, PSC i Junts per Cardona— fan front comú en la defensa del Corre de bou que se celebra per Festa Major —que compta amb 610 anys d’història— després que aquest dijous a la tarda el Parlament de Catalunya hagi aprovat la proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem per instar el Govern a modificar la llei actual amb l’objectiu que les diferents modalitats de corre bou es deixin de celebrar a Catalunya.
Els grups lamenten que la proposta s’hagi presentat i aprovat sense tenir en compte la veu de Cardona i arran d’uns fets —els de Vidreres— que no tenen cap relació amb el tipus de festa que se celebra a Cardona. Recorden, així, que a Cardona no hi ha cap debat obert al respecte, ni mai cap persona o entitat ha demanat la seva abolició.

També subratllen que a Cardona es compleix amb escreix la llei que regula les festes tradicionals amb bous i que fins i tot s’apliquen mesures extres per preservar el benestar de l’animal i la seguretat de participants i públic. En el cas del Corre de bou cardoní, els participants pràcticament no toquen l’animal —que es retalla, se salta o s’esquiva.
Per tot això, demanen que la veu de Cardona pugui ser escoltada en un debat més ampli i profund. A la vegada, els grups es mostren disposats a trobar els mecanismes que permetin la continuïtat de la festa cardonina.


Tornar a: Setembre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat