Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2019
  5. La nova Borsa de Lloguer tanca 8 contractes i ja t...
Anar a l'inici de la pàgina

La nova Borsa de Lloguer tanca 8 contractes i ja té en espera 12 pisos més per ser posats al mercat

Dimarts, 24 de Setembre de 2019

En els darrers 5 anys l’Ajuntament ha atorgat 51 ajudes per a joves o nous empadronaments per valor de 45.553 euros


La Borsa de Lloguer de l’Ajuntament de Cardona —el nou servei que es va posar en marxa dins l’Oficina Local d’Habitatge— ha aconseguit tancar ja 8 contractes de lloguer i, en aquests moments, té un estoc de 12 pisos més que s’espera que aviat es puguin posar a disposició dels potencials llogaters que, com els propietaris, s’han apuntat a la borsa.

El projecte neix de la voluntat de l’Ajuntament de fer aflorar tot aquell habitatge que està en condicions de ser llogat però està buit i d’ajudar tots aquells cardonins que busquen pis a trobar-ne un a un preu de mercat òptim (consensuat amb el propietari). A la vegada, també hi ha la voluntat d’oferir als propietaris una cobertura legal que els incentivi a posar-los al mercat.

Per això, el sistema contempla beneficis, tant pels propietaris com per als llogaters. Pel que fa als propietaris, tindran la garantia que el seu habitatge es mantindrà en condicions adequades, podran optar —si ho necessiten— als ajuts de rehabilitació i podran gaudir d’una assegurança multirisc i de defensa jurídica en cas d’impagament —durant tot el contracte— i d’una altra assegurança de cobrament de les rendes mitjançant el sistema Avalloguer de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa als arrendataris, podran tenir una garantia que trobaran un habitatge en condicions i es podran acollir als ajuts per al pagament del lloguer (per a nous empadronaments i per a menors de 30 anys) que atorga l’Ajuntament, uns ajuts que en els darrers cinc anys han beneficiat 51 persones (amb un total de 45.553 euros destinats).

En tots dos casos, a més, no hauran de pagar per la realització de la tramitació del contracte de lloguer i tindran sempre un servei de mediació a la seva disposició per resoldre qualsevol conflicte que es derivi de la relació contractual.

L’Oficina Local d’Habitatge és un servei públic que l’Ajuntament presta en conveni amb l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat. Està ubicada físicament a la segona planta de l’Ajuntament. El seu horari és de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores. Els interessats també s’hi poden posar en contacte a través del 93.869.10.00 o del correu habitatge@cardona.cat.

*Es poden descarregar el díptic informatiu en aquest enllaç.


Tornar a: Setembre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat