Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2018
  5. Les noves condicions imposades pel Vilar Rural dei...
Anar a l'inici de la pàgina

Les noves condicions imposades pel Vilar Rural deixen Cardona sense servei de piscina coberta

Divendres, 28 de Setembre de 2018

El grup SERHS proposa un augment del 706% del preu del conveni actual, un lloguer que l’Ajuntament no pot assumir i que considera “desproporcionat”

El grup SERHS, empresa gestora del Vilar Rural de Cardona, ha fet una proposta de renovació del conveni que mantenia amb l’Ajuntament de Cardona –per fer ús de la piscina coberta durant els mesos d’hivern– que multiplica per més de 7 el seu preu actual. En concret, l’increment és del 706% respecte al darrer acord. Per a l’Ajuntament, la nova proposta és “desproporcionada i totalment inassumible”, motiu pel qual es veurà obligat a no poder acordar la renovació d’aquest servei.

En xifres absolutes, el que proposa el grup empresarial és passar d’un pagament d’11.550 euros (IVA inclòs) per tota la temporada d’hivern –d’octubre a maig– a un pagament que s’enfila fins als 81.552 euros (IVA inclòs) per al mateix període.

L’alcalde, Ferran Estruch, ha assegurat que “la decepció és màxima”. Es tracta d’un servei que Ajuntament i empresa estaven prestant conjuntament des del 2009 “i, malgrat entendre la situació de l’empresa, apel•lem a la voluntat social i la sensibilitat territorial que sempre han tingut els Vilars Rurals per arribar a una solució raonable”. De fet, Estruch ha afirmat que no tira encara la tovallola i que continuarà treballant perquè l’empresa ofereixi “una proposta que pugui ser assumible per un Ajuntament com el de Cardona”.

Segons els convenis subscrits en els darrers anys, els costos d’ús de l’espai corresponen a tres dies setmanals que ja es va convenir que eren els indicats per aprofitar la climatització del cap de setmana i intentar reduir costos. A més, l’Ajuntament sempre ha proporcionat un socorrista aquàtic que aprofitaven tant cardonins com clients de l’hotel i també ha permès sempre que tots s’hagin pogut beneficiar del material esportiu propi.

L’ús de la piscina coberta és un projecte forjat des del poble, en una col·laboració que arrenca el 2009 amb l’objectiu de poder oferir un servei de piscina coberta als cardonins i cardonines. A més, en els darrers anys, s’ha aconseguit que totes les escoles de Cardona participin en les activitats aquàtiques. En aquest sentit, la regidoria d’Esports ja treballa per oferir noves activitats per a les escoles i per a la població en general a les noves instal•lacions del camp de Vida Activa o als espais de les rutes i potenciar, així, l’esport i els hàbits saludables.

Amb tot, Estruch ha allargat la mà a l’actual conseller delegat del grup, Jordi Bagó, amb qui ja s’ha reunit per poder continuar treballant de manera conjunta en el desenvolupament turístic de la vila, que es preveu que tingui un creixement notable gràcies als projectes de gran abast en l’àmbit de congressos que ja s’estan preparant.

Remodelació de la piscina mitjana municipal
L’alcalde de Cardona ha avançat que l’Ajuntament realitzarà el proper 2019 la remodelació de la piscina mitjana municipal gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és arreglar aquesta instal•lació, que actualment té greus deficiències en el seu funcionament, com les filtracions d’aigua o l’estat obsolet de la maquinària que permet el seu ús. L’actuació permetrà reduir costos en el consum d’aigua, augmentar l’eficiència gràcies a la renovació de la maquinària o adequar la instal·lació a la normativa vigent de seguretat. Un altre aspecte important serà l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant possibles alternatives futures a la piscina del Vilar Rural.


Tornar a: Setembre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat