Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2018
  5. La Coral Cardonina enceta una tardor intensa per culminar el 60è aniversari
Anar a l'inici de la pàgina

La Coral Cardonina enceta una tardor intensa per culminar el 60è aniversari

Divendres, 28 de Setembre de 2018

La Coral Cardonina ha programat per aquest cap de setmana un parell d’actes que donaran el tret de sortida a uns mesos d’intensa activitat cultural i artística, que serviran per culminar el 60è aniversari de l'entitat.

Aquest dissabte 29 de setembre tindrà lloc la primera xerrada d’un cicle de conferències que tindran la música com a fil conductor, amb especial rellevància del patrimoni musical cardoní. Després que la doctora Glòria Ballús inaugurés, el passat mes de març, l’any commemoratiu del 60è de la formació amb una xerrada a l’entorn del patrimoni musical cardoní, la musicòloga cardonina Cèlia Vendrell oferirà una conferència sobre la música popular de Cardona, a les 20:45h, a la Cripta dels Sants Màrtirs.

La xerrada, titulada “La música popular cardonina: elements de configuració d'un patrimoni musical”, versarà sobre els orígens i l’evolució d’algunes de les músiques més representatives de l’imaginari popular cardoní, a les quals Vendrell va dedicar un ampli estudi en el seu llibre “Músiques de Cardona”. Una oportunitat d’aprofundir en el coneixement de la història i la realitat musical cardonines que tindrà continuïtat, el proper mes de novembre, amb una conferència a càrrec de la historiadora Mònica Sala sobre les músiques dels centenaris Pastorets de Cardona. Una tercera xerrada sobre el compositor Gioacchino Rossini, en motiu de la celebració del 150 aniversari de la seva mort, a càrrec d’Ovidi Cobacho, completarà aquest cicle de “Vetllades Musicals a la Cripta” impulsat per la Coral Cardonina amb la col·laboració de la Germandat dels Sants Màrtirs de Cardona.

Diumenge 30 de setembre, al Santuari del Miracle, un concert extraordinari a càrrec de l’Orfeó de Manresa, l’Orfeó Nova Solsona i la Coral Cardonina servirà per festejar solemnement els 60 anys d’activitat musical de la formació cardonina amb els cantaires de dos cors històrics i emblemàtics de la Catalunya Central. Els tres cors oferiran un ambiciós i selecte programa integrat per un repertori ric i variat, que comprendrà tant peces clàssiques i de temàtica religiosa com composicions contemporànies i d'arrel tradicional. Així, junt a peces de compositors clàssics com Verdi, Rossini, Brahms o Schumann, es podrà escoltar l'obra d'autors contemporanis com Rihards Dubra, Morten Lauridsen i Ennio Morricone, també un ampli ventall de música sacra, que abraçarà des de la polifonia renaixentista fins al gospel, sense descuidar una representativa selecció de cançons populars i tradicionals catalanes. Al seu torn, el programa del concert inclourà també composicions i arranjaments de mestres de la Catalunya Central, com foren Josep Font, Ramon Noguera o Joan Roure.

La setmana següent, diumenge 7 d’octubre, el cor cardoní actuarà a Sallent en la trobada de Cors Salats, compartint escenari amb la Coral Nova Harmonia de Sallent, la Societat Coral La Llanterna de Súria i la Coral Romança de Callús. Durant els propers mesos, els membres de la Coral Cardonina treballaran també de valent en la preparació del gran concert de germanor que se celebrarà el primer diumenge de desembre a l’església parroquial. Un acte que es preveu molt concorregut, amb la participació de nombrosos excantaires, intèrprets i entitats musicals cardonines.

Les entrades anticipades pel concert del proper diumenge 30 de setembre, a les 18:00h, al Santuari del Miracle, estaran a la venda per internet i presencialment, a través de l'Oficina de Turisme de Cardona (938 69 27 98 ), la vigília del concert.


Tornar a: Setembre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat