Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2018
  5. AIRA SL i l’Ajuntament exposen els plans de crei...
Anar a l'inici de la pàgina

AIRA SL i l’Ajuntament exposen els plans de creixement de l’empresa, que en 4 anys doblarà plantilla

Divendres, 7 de Setembre de 2018

*La firma, que és líder en solucions robòtiques avançades per a la indústria càrnia, preveu doblar la facturació i la plantilla en els propers 4 anys, així com realitzar una inversió de 4 milions d'euros

*Frontmatec, segona empresa del món en construcció d’escorxadors, adquireix el 40% de les accions d’AIRA SL

*Prometal 3D, filial d’AIRA, s’ha especialitzat en la fabricació additiva de peces de plàstic en 3D, un tipus de producció que a l’Estat espanyol només realitzen 11 empreses


L’empresa cardonina Aira SL i l’Ajuntament de Cardona han exposat els plans de creixement de la firma al municipi, on és previst que hi inverteixi 4 milions d’euros en els propers anys. L’empresa, que és líder en solucions robòtiques avançades per a la indústria càrnia, preveu doblar la facturació i la plantilla en els propers 4 anys. A més, preveu un creixement exponencial de la filial Prometal 3D, especialitzada en la fabricació additiva de peces de plàstic en 3D, un tipus de producció que a l’Estat espanyol només realitzen 11 empreses en aquests moments. Per posar-la en marxa, ja s’ha realitzat una inversió de més de mig milió d’euros, que se sumen als 4 que es preveuen en els propers anys.

Les dades han estat exposades pel fundador i director general d’AIRA, Xavi Jané, que també ha explicat que Frontmatec –segona empresa del món en construcció d’escorxadors– ha adquirit el 40% de les accions d’AIRA, un fet que posicionarà les dues firmes com a líders indiscutibles en el subministrament de solucions robòtiques avançades per a la indústria. Xavi Jané continuarà com a director general i màxim accionista d’AIRA.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha felicitat l’empresa pel seu lideratge i per la seva voluntat de continuar invertint i creixent al municipi: “És una molt bona notícia per Cardona i també pel polígon de La Cort, que preveiem poder ampliar ben aviat per poder oferir nou sòl industrial i, on entre aquest 2018 i 2019, s’hi invertiran prop de 600.000 euros per tal de millorar-lo”. Respecte l’ampliació, l’alcalde ha indicat que l’Ajuntament ja ha encarregat un avantprojecte per a l’ampliació del polígon de La Cort 2 “per a poder donar resposta a la demanda de creixement existent de les empreses actuals, així com per fer recerca de noves inversions”.

Fundada el 2001, AIRA SL està especialitzada en robòtica i ha desenvolupat i posat en marxa una gran quantitat d’escorxadors en multitud de països. Segons Jané, el seu creixement serà sobretot internacional. En aquests moments, l’empresa ja treballa a Europa, Canadà, Corea, la Xina, Tailàndia, Rússia i els Països Escandinaus, entre d’altres. Són líders en tecnologia per a escorxadors i, aquest fet, és el que ha portat la firma Frontmatec a entrar al seu accionariat. AIRA compta amb una plantilla de 23 treballadors altament qualificats i realitza importants inversions en investigació i desenvolupament de noves aplicacions robòtiques. Està ubicada al polígon industrial de La Cort de Cardona.

Pel que fa a Prometal 3D, es dedica a la fabricació additiva de peces de plàstic en 3D per a entorns industrials. En el futur, té previst entrar també en la fabricació additiva en 3D amb metalls com el titani o l’alumini. Prometal 3D també preveu ampliar la plantilla, que en aquests moments és de 6 persones. Segons el seu director, Marc Montaner, en el proper any ja necessitaran 3 treballadors més per poder atendre les comandes. Prometal 3D neix a finals del 2017 com una nova línia de negoci de Prometal, que també des el 2017 ofereix solucions d’enginyeria i fabricació mecànica de precisió en el sector industrial.

Pel que fa a Frontmatec, desenvolupa solucions personalitzades líders en el món per a la automatització en la indústria alimentària, altres indústries sensibles a la higiene i per a la indústria de serveis públics. Són especialment reconeguts pels seus sistemes d’alta qualitat per a tota la cadena de valor en la indústria càrnia. Té més de 1.200 treballadors en 10 països, amb una facturació de més de 200 milions d’euros.


*A la imatge, Xavi Jané, director general d'Aira, i Henrik Anderson, CEO de Frontmatec, signant l'acord.


Tornar a: Setembre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat