Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2015
  5. Cardona presenta aquest diumenge una nova edició de Sabors del 1714
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta aquest diumenge una nova edició de Sabors del 1714

Dimarts, 29 de Setembre de 2015 saborswtardor2015

Cardona presentarà aquest diumenge 4 d'octubre una nova temporada del projecte "Sabors del 1714", una iniciativa que té com a element clau la recuperació del patrimoni gastronòmic català del segle XVIII i la promoció de l'oferta de restauració de Cardona.

"Sabors de 1714" és un projecte que compta amb la col·laboració de 8 restaurants de Cardona que han recuperat algunes de les receptes més representatives de la cuina catalana del segle XVIII. Aquests establiments inclouran a les seves cartes i als seus menús aquests plats per tal que el visitants puguin conèixer la cuina de l'època de la Guerra de Successió a través dels seus sabors i els seus aromes. Durant l'acte de presentació d'aquest diumenge, es podran degustar racions dels diferents plats.

Acte de presentació
La presentació del projecte es farà al passeig de la Fira que acollirà de les 11 a les 2 del migdia la mostra dels plats del segle XVIII elaborats pels restaurants cardonins. A partir de les 12:30 hi haurà una actuació musical amb una selecció de peces del segle XVIII a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música i a partir de les 13:00 es farà al Passeig de la Fira una presentació pública del projecte i una valoració dels plats proposats per a la temporada tardor-hivern del 2015 amb les intervencions de l'alcalde Ferran Estruch, la Directora de la Fundació de la Cuina i la Cultura Gastronòmica Catalana, Pepa Aymamí, la Dra. M. Àngels Pèrez Samper, catedràtica d’Història moderna de la Universitat de Barcelona i Montserrat Coberó, assessora gastronòmica i impulsora del projecte.

A partir de les 13:30 arriba el moment estel·lar de la proposta. Tots els assistents podran començar a degustar els plats presentats i on trobaran diverses opcions, des del platillo de la batalla d’Almansa fins al pollastre amb salsa de traginer, passat per un plat de perdius, estofat de vedella,...). I per acabar, un tast d’hypocràs, un deliciós vi especiat.

Un projecte que complementa l’oferta turística de Cardona
Aprofitant la presentació del projecte s'habilitarà un punt d’informació on s’explicarà el projecte i es distribuirà el fulletó divulgatiu amb la informació de cada restaurant que ha participat al projecte. Els restaurants cardonins que s'han sumat a "Sabors del 1714" són: Cal Borrasca, El Petit Perico, La Plantada, La Premsa Hotel Rural (Antic Molí d’Oli), La Volta del Rector, Torre d’En Bofill (Masia d’Agroturisme), Vilar Rural de Cardona i El Centru.

El projecte "Sabors del 1714" està impulsat per l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica i ha estat possible gràcies al treball d’investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper (catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona) en col·laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i compta amb l’assessorament de Montserrat Coberó.


Tornar a: Setembre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat