Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2013
  5. Cardona celebra l'acte institucional del 18 de setembre
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona celebra l'acte institucional del 18 de setembre

Divendres, 20 de Setembre de 2013 Àliga 18 setembre 2013

Cardona va celebrar dimecres passat l'acte institucional que la vila ducal organitza per homenatjar als defensors del castell i de la població durant la Guerra de Successió. La commemoració va comptar amb una alta participació de públic que va seguir els actes, els quals incorporaven per primer cop, el ball de la recuperada Àliga de Cardona.

La jornada es va iniciar a dos quarts de vuit del vespre amb una conferència a càrrec del sociòleg Salvador Cardús. En un saló de sessions ple a vessar, Cardús va defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur i es va mostrar convençut que Catalunya celebrarà la seva consulta sobre la independència. Un cop finalitzat l'acte, la comitiva d'autoritats va realitzar la tradicional ofrena floral monument del 18 de setembre. A continuació, l'alcalde Ferran Estruch va prendre la paraula per encoratjar als cardonins i les cardonines a seguir treballant per un futur millor i va recordar la lluita dels defensors del castell "com a exemple de sacrifici en els moments més durs de la nostra història".

L'acte va prosseguir amb el ball de l'Àliga de Cardona que va arrencar un intens aplaudiment del públic. Finalment la interpretació del Cant dels Segadors per part de la Banda de Música de Cardona va posar el punt i final a la jornada.


Tornar a: Setembre, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat