Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2009
  5. Cardona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

Dimecres, 23 de Setembre de 2009 Vista del castell de Cardona

Cardona participarà a les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana a tot Catalunya, donant a conèixer el seu patrimoni històric i cultural. Amb aquest objectiu la Fundació Cardona Històrica ha programat, per aquest dissabte 26 de setembre, una visita nocturna al conjunt monumental del castell de Cardona que recorrerà els espais més emblemàtics de la fortalesa.

La visita serà gratuïta, tindrà una durada d’una hora i quinze minuts aproximadament i començarà a les 11 de la nit a la recepció que el Museu d’Història de Catalunya té al castell, sota la capella de Sant Ramon Nonat. Les places són limitades i l’organització preveu una capacitat màxima de 100 persones que s’organitzarien en dos grups, amb un guia per cada grup.

Els tècnics de la Fundació conduiran els participants pel pati superior del castell fins a la Torre de la Minyona i a continuació es visitarà l’interior de la fortalesa i el pati Ducal. La visita prosseguirà cap el claustre i l’interior de la Col•legiata de Sant Vicenç, el deambulatori, l’exterior de la Col•legiata i el palau abacial. Finalment es resseguiran els baluards i les garites de la fortalesa fins arribar davant l’edifici de la Casamata on finalitzarà la visita. La iniciativa compta amb la col•laboració del Museu d'Història de Catalunya i el Parador de Turisme de Cardona.

A més, durant el cap de setmana es podrà visitar, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona, l'exposició sobre el Corre de Bou de Cardona que l'Ajuntamnet ha organitzat amb motiu de la commemoració dels 600 anys d'història d'aquest element del patrimoni festiu de la vila. La mostra estarà oberta els caps de setmana del 26 i el 27 de setembre i del 3 i el 4 d’octubre. L’horari d’obertura és de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.


Tornar a: Setembre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat