Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2009
  5. Cardona es prepara per l’inici de la Festa Major
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es prepara per l’inici de la Festa Major

Dijous, 10 de Setembre de 2009 Festa Major

Podeu veure el programa d’actes clicant aquí

Cardona viurà aquest dissabte l’inici oficial de la Festa Major que se celebrarà a la vila durant els dies 12, 13, 14 i 15 de setembre. La festa grossa de Cardona començarà dissabte al matí, amb el tradicional repic de campanes que anuncia l’arribada de la Festa Major i la multitud d’actes i activitats que formen part de la celebració.

Enguany la Festa Major té com a eix principal la commemoració dels 600 anys del Corre de Bou de Cardona. Per aquest motiu el programa de Festa major inclou un extens i detallat estudi sobre la història i evolució del Corre de Bou. El treball ha estat elaborat pel director de l’Arxiu Municipal de Cardona, Andreu Galera i es pot adquirir a les llibreries de la vila pel preu de 5 euros. A més, l’Ajuntament ha organitzat una exposició sobre el Corre de Bou que es podrà visitar del 10 al 15 de setembre i els caps de setmana del 19 i 20 de setembre, 26 i 27 de setembre i 3 i 4 d’octubre a la sala Polivalent de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona. L’horari d’obertura és de 12:00 a 14:00 i de 18:00 a 21:00 hores.

Però els actes festius s’iniciaran avui mateix amb l’acte de commemoració de la Diada, l’encesa de la flama i la lectura del manifest del Memorial 1714 que enguany anirà a càrrec de Jordi Miravet i Sanz. A continuació, la comitiva presidida per l’alcalde de Cardona, Josep M. Sala realitzarà la tradicional ofrena floral al baluard de Sant Llorenç en memòria dels defensors del castell en la Guerra de Successió. Anna Merino i Massana alumna de l’IES Sant Ramon llegirà el manifest.

Divendres, Diada Nacional de Catalunya, Cardona celebrarà la festivitat al monument de l’Onze de Setembre amb l’ofrena floral per part de les autoritats, el discurs institucional a càrrec de l’alcalde, l’interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya i el galeig dels Trabucaires de Cardona


Tornar a: Setembre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat