Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2020
  5. L’Ajuntament fa una crida a la prudència i a la...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament fa una crida a la prudència i a la responsabilitat per frenar els contagis els propers quinze dies

Dijous, 15 d'Octubre de 2020

Les restriccions aprovades pel Govern de la Generalitat obliguen a suspendre la Fira de la Llenega, prevista pel 25 d’octubre

Davant l’increment generalitzat de casos causats per la COVID-19 arreu del país, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat diverses mesures restrictives per frenar els contagis i reduir, així, el risc de rebrot que, avui, es troba per sobre del 300% i amb un increment de nous casos que supera el miler en les darreres 24 hores.

A Cardona s’han notificat un total de 6 casos positius en la darrera setmana, tots ells controlats i en aïllament domiciliari.

Bars i restaurants tancats i comerços amb aforament limitat, entre les mesures

Les mesures dictades pel Govern, a través del Procicat, tenen com a objectiu contenir l’increment de contagis de coronavirus de les darreres setmanes. A nivell general, es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i reduir al màxim el contacte social. Les reunions i trobades de més de 6 persones continuen prohibides, tant en l’àmbit públic com en el privat, llevat que siguin persones amb qui convivim o amb qui ens relacionem (escola, feina...).

Queden suspeses les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, excepte entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia.

Els comerços i mercats no sedentaris hauran de limitar al 30% el seu aforament i garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients. Es restringeix l’accés i l’ús de zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Els serveis de tractament de bellesa hauran de tancar, excepte els de perruqueria.

En les activitats culturals i recreatives, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat màxima, amb seients preassignats i registre de dades de contacte. Els parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils poden estar oberts fins a les 20h.

Pel que fa a l’activitat esportiva, es poden utilitzar les instal•lacions i els equipaments esportius, sense superar el 50% de l’aforament i s’ajornen totes les competicions esportives previstes.

L’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, fa una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana per tal de contenir la propagació de la pandèmia: “És el moment de demostrar que, amb l’esforç de tots els cardonins i cardonines, podem frenar la corba de contagis”.

L’Ajuntament de Cardona, en constant contacte amb els sectors més afectats per les mesures que s’apliquen per frenar el creixement de contagis, entén el malestar i estudiarà la creació d’una nova la línia d’ajuts, complementària als ajuts anunciats per la Generalitat de Catalunya, per pal·liar els efectes causats pel tancament dels propers quinze dies.

El passat mes de juny, l'Ajuntament ja va aprovar una línia d'ajuts directes i microcrèdit per un valor de 55.000 euros pel sectors més afectats, i el darrer ple es van ampliar a 15.000 euros més.

La Fira de la Llenega, anul•lada

Una de les afectacions de les mesures que s’han aprovat pel Procicat és la suspensió de fires, convencions o festes majors. En aquest sentit, l’Ajuntament ha hagut de prendre la decisió de suspendre la Fira de la Llenega, prevista pel diumenge 25 d’octubre al municipi.


Tornar a: Octubre, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat