Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vila



Fil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2014
  5. La Fundacio SHE posa en marxa una enquesta d’hà...
Anar a l'inici de la pàgina

La Fundacio SHE posa en marxa una enquesta d’hàbits de salut a la vila de Cardona

Dilluns, 13 d'Octubre de 2014 Healthycommunities2014w

Aquesta activitat suposa el punt de partida de Healthy Communities, un projecte d’intervenció comunitària en el marc de Cardona Integral

Des del passat dimecres 8 d’octubre l’equip de la Fundació SHE, presidida pel Dr. Valentí Fuster, esta portant a terme una enquesta sobre hàbits de salut, entre aproximadament 900 cardonins.

A partir de l’anàlisi d’aquestes enquestes es podrà determinar el punt de partida del Programa Healthy Communities o sigui, el nivell en el què es troben els Cardonins vers als Hàbits de Salut per poder mesurar l’impacte de les intervencions què es portin a terme durant els propers tres anys. Segons el Dr. Valentí Fuster, President de la Fundació SHE, “És especialment rellevant per a l’èxit del programa la col·laboració dels ciutadans de la vila a l’hora de respondre l’enquesta d’Hàbits de Salut. Necessitem marcar un punt de partida per poder actuar adequadament i mesurar, després de la intervenció, el seu resultat i les millores obtingudes quan a l’estat de salut dels ciutadans de Cardona”.

Healthy Communities – Un nou projecte d’intervenció comunitària
Durant els propers tres anys Cardona serà el marc d’una intervenció de promoció de la salut basada en evidències científiques i amb activitats dirigides a generar el canvi de conducta de la població, en totes les franges d’edat. Healthy Communities, què te una durada prevista de tres anys, es un projecte de salut amb un doble objectiu: promoure la qualitat de vida, el desenvolupament saludable i estils de vida saludable al llarg de totes les etapes de la vida i crear un ambient físic i social que promogui una bona salut per a tothom.

Tot projecte d’intervenció requereix un rigorós procés d’avaluació. L’equip científic de la Fundació SHE compta ja amb dades relatives als objectius del programa, procedents d’enquestes i estudis de caràcter local, autonòmic i estatal. Aquesta informació no és suficient doncs és necessari generar noves dades, a l’inici de la intervenció, en finalitzar cada any i a la fi del programa, l’any 2017.

Cardona Integral – www.cardonaintegral.com
Cardona Integral és un projecte que pretén convertir Cardona en una vila saludable. Aquesta iniciativa, què promou l’Ajuntament de la vila amb l’estreta col·laboració de la Fundació SHE, consta de tres eixos: els programes de salut, els esdeveniments i un nou model urbà.
Cardona Integral s’emmarca dins de l’estratègia iniciada l’any 2011, on la salut es convertia en un element prioritari per al futur dels cardonins i cardonines, i en una eina de promoció social i econòmica per a la vila.



Tornar a: Octubre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat