Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2014
  5. Cardona viurà la desfilada d'una comparsa de les...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona viurà la desfilada d'una comparsa de les festes de Moros i Cristians de la població de Sax

Divendres, 10 d'Octubre de 2014 Sax 2014w

Es tracta de la Comparsa Caballeros de Cardona que participa a les festes de "Moros i Cristians" de Sax i que té el seu orígen en les expedicions del vescomte de Cardona per terres alacantines a l'època de la reconquesta.

La Comparsa Caballeros de Cardona de Sax, a Alacant, visitarà el cap de setmana del 18 i el 19 d'octubre la vila cardonina amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la fundació de la comparsa, una de les 8 que participen a les festes de Moros i Cristians de la localitat alacantina de Sax.

Una trentena de membres de la comparsa participaran a la trobada i visitaran Cardona durant tot el cap de setmana. Dissabte a les 6 de la tarda desfilaran pel centre històric de la vila ducal, acompanyats de la Banda de Música de Cardona. A continuació els Gegants de Cardona ballaran a la plaça de la Fira i finalment, l'Ajuntament oferirà, a les 7 de la tarda al saló de sessions de la casa consistorial, una recepció oficial a la Comparsa Caballeros de Cardona. L'estada de la delegació de Sax a Cardona inclourà també una visita al castell i al Parc Cultural de la Muntanya de Sal.

D'aquesta manera, les viles de Cardona i Sax recuperen els llaços històrics que els uneixen des del segle XIII, quan els cavallers del vescomte de Cardona Ramon Folc IV van assetjar i intentar conquerir la població de Sax, a mans dels musulmans. El vescomte de Cardona va ser el primer cavaller cristià que arribava a Sax formant part de les campanyes de reconquesta liderades pel rei Jaume I.

Amb aquesta trobada, Cardona i Sax recuperen els intercanvis culturals entre les dues poblacions que van impulsar a finals dels anys 90 la Colla de Geganters i Grallers de Cardona i la Comparsa Caballeros de Cardona, fundada l'any 1989. La vila de Sax celebra cada any, de l'1 al 5 de febrer, les festes de Moros i Cristians en honor al seu patró, sant Blas.


Tornar a: Octubre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat