Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2014
  5. Un estudi sobre el metge cardoní Ramon Combelles...
Anar a l'inici de la pàgina

Un estudi sobre el metge cardoní Ramon Combelles i Merli premiat al Congrés d’Història de la Medicina Catalana

Dijous, 2 d'Octubre de 2014 Premi Societat Catalana d’Història de la Medicina

La Societat Catalana d’Història de la Medicina ha premiat l'estudi històric realitzat per Miquel Sala i Tristany sobre la vida del metge cardoní Ramon Combelles i Merli. Miquel Sala i Tristany, estudiant de Cardona, va rebre el premi ahir a la tarda, a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Salut de Catalunya i de Balears.

El guardó correspon a la millor comunicació llegida per un autor de menys de trenta anys que es va presentar al XVIIIè Congrés d’Història de la Medicina Catalana (celebrat a Igualada-Montserrat del 20 al 22 de juny de 2014).

El treball guanyador de la distinció es titula "Ramon Combelles i Merli (Cardona, 1801-† 1852). Vida i obra d'un metge cardoní d'ideologia liberal a cavall de les dues primeres carlinades", i se centra en la biografia d’aquest il·lustre metge local, i nebot del també reputat metge nadiu Ramon Merli i Feixes (Cardona, 1763-† Barcelona, 1838), a partir de la seva correspondència personal i d’altra documentació de caire familiar i patrimonial que es conserva en l’Arxiu Municipal de Cardona. La comunicació serà publicada en breu a les actes del Congrés. L’origen d’aquest estudi respon al treball de recerca de batxillerat fet i defensat en el seu dia a l’Institut Sant Ramon, de Cardona, per Miquel Sala, que actualment cursa estudis a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona.

Miquel Vila i Tristany va rebre el premi Autor Novell de mans del Dr. Lluís Guerrero Sala, president de la Societat Catalana d’Història de la Medicina i en el marc de la sessió acadèmica inaugural d'aquesta institució acadèmica. La cerimònia va concloure amb una conferència a càrrec del Dr. Llorenç Ferrer i Alòs, catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona, amb el títol "Del segle XVII al segle XVIII. La Guerra de Successió no va parar el desenvolupament econòmic de Catalunya".


Tornar a: Octubre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat