Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2009
  5. Cardona es convidada a l’acte de reconeixement d...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es convidada a l’acte de reconeixement de les 5 poblacions d’Espanya amb les cartes de poblament més antigues

Divendres, 16 d'Octubre de 2009 Imatge d'un moment de l'acte

La vila de Cardona va ser una de les 5 poblacions convidades a l’acte que, el passat dia 10 d’octubre, es va celebrar a la localitat palentina de Brañosera per commemorar les concessions de les cartes de poblament més antigues de l’estat espanyol. A banda de Cardona van ser presents a l’homenatge les poblacions de Cirueña (La Rioja), Castrojeriz (Burgos), León i Jaca (Osca).

La commemoració formava part del “Acto de Exaltación del Fuero de Brañosera” que celebra anualment aquesta localitat, amb la voluntat de mostrar la rellevància històrica que les cartes de poblament han tingut en la configuració municipal de l’Estat espanyol. La carta o “fuero” de Brañosera es considerada la més antiga d’Espanya -data de l’any 824-, per bé que no se’n conserva cap document original, a diferència de Cardona, que conserva a l’Arxiu Històric Municipal la carta de poblament original que el Comte Borrell II va atorgar a la vila l’any 986.

L’alcalde de Cardona, Josep M. Sala va entregar un escut de l’ajuntament cardoní per tal que sigui col.locat al Monument al Municipalisme que s’erigirà a la localitat de Brañosera l’any 2024, quan es compleixin 1.200 anys de la concessió del “Fuero de Brañosera”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reivindicar la figura dels municipis i la seva vinculació històrica amb les cartes de poblament. A més, la jornada va servir per commemorar els 30 anys d’ajuntaments democràtics i hi van assistir els responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb el seu president, Pedro Castro, al capdavant.


Tornar a: Octubre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat