Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2019
  5. L’Ajuntament de Cardona felicita Estanislau Cost...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament de Cardona felicita Estanislau Costa Vilalta el dia del seu centenari

Dijous, 7 de Novembre de 2019

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la regidora de Benestar Social, Lluïsa Aliste, han visitat aquest dijous 7 de novembre Estanislau Costa Vilalta, que avui ha complert 100 anys. Li han fet entrega d’una rèplica de l’Àliga de Cardona feta a mà i, properament, també se li farà entrega de la Medalla Centenària que atorga la Generalitat de Catalunya.

Estanislau Costa Vilalta és fill de Bagà i, precisament, va ser en una Festa Major d’un poble del Berguedà on va conèixer una cardonina amb qui s’acabaria casant i tenint una filla, la Josefina. Té dos néts: L’Elena i el Miquel. I dos besnéts: l’Anna i l’Aleix.

Expliquen d’ell que és un home amb un caràcter patidor, però també emprenedor. Es va fer càrrec d’una fàbrica de licors, va sortir a la pel·lícula ‘Campanadas a media noche’, va treballar a la fàbrica d’embotits de Cal Badia i també es va fer càrrec d’una perfumeria. Abans de tot això, de jove, va anar a la guerra. Explica que molts cops va estar a punt de ser afusellat, però que la seva joventut i rapidesa sempre el van ajudar a escapar.


Tornar a: Novembre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat