Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2018
  5. S’inicia la segona fase de les obres de reurbanització del carrer Convent
Anar a l'inici de la pàgina

S’inicia la segona fase de les obres de reurbanització del carrer Convent

Dilluns, 19 de Novembre de 2018

L’Ajuntament de Cardona ha iniciat aquest dilluns 19 de novembre la segona fase de les obres de reurbanització del carrer Convent, que realitza l’empresa cardonina Cots Codina SL. Aquesta segona fase comprèn el tram entre la plaça de la Fira i el carrer Major.

La intervenció s’ha iniciat al costat del carrer que dona a la plaça de la Fira i, per etapes, s’anirà pujant fins el carrer Major. Així, entre avui i demà, quedaran tallats els dos accessos al carrer Convent pel carrer de Les Flors, un fet que afectarà les tres entrades de garatge que són més a tocar del carrer Convent. S’informa que qualsevol veí que detecti una afectació es pot posar en contacte amb l’Ajuntament per tal de trobar-hi una solució.

Pel que fa la primera fase —que es va iniciar el juliol— ja està pràcticament completada. Els vianants ja poden passar pel tram comprès entre el carrer Major i el carrer Munició, i a finals d’aquesta setmana s’obrirà el trosset que hi ha entre el Munició i l’inici de les escales. De la primera fase, l’únic tros que tardarà més en completar-se és el de les escales, ja que l’obra, en aquest tram, presenta més dificultats.

Pla de Mandat
La reurbanitzció del carrer Convent està prevista en les inversions del pla de mandat de l’Ajuntament de Cardona i es troba contemplada en el pressupost municipal del 2018. En aquest sentit, és una de les actuacions per les quals es va sol·licitar i obtenir el pla de finançament de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de Concertació 2015-2019. L’obra té un pressupost de 186.945 euros (IVA inclòs) i contempla la reurbanització del vial en tota la seva llargada, amb l’objectiu de millorar-ne el seu estat general de conservació. Situada en ple Centre Històric, és una de les vies que comunica el centre de la vila amb l’institut, el CAP o la residència.

L’actuació preveu la supressió de les voreres en el primer tram del carrer i es planteja un nou paviment que es farà aprofitant tota la pedra actual que es pugui o amb pedra natural del mateix tipus i cromatisme que les que hi ha ara, per tal de mantenir la màxima coherència amb la resta de reformes d’urbanització realitzades en l’àmbit del nucli antic. Aprofitant el desmuntatge del paviment, la intervenció també preveu l’adequació i el soterrament de totes les xarxes de serveis existents d’aigua, llum, enllumenat públic, telecomunicacions, electricitat i sanejament.

El carrer Convent està situat al centre històric de Cardona i està declarat bé d’interès cultural en la categoria de conjunt històric, motiu pel qual la intervenció compta amb un seguiment arqueològic.


Tornar a: Novembre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat