Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2018
  5. L'alcalde rep a l'Ajuntament la primera família d...
Anar a l'inici de la pàgina

L'alcalde rep a l'Ajuntament la primera família de refugiats que acull Cardona

Divendres, 2 de Novembre de 2018

Es tracta d’un matrimoni amb quatre fills, que ja fan vida al poble


Cardona ha sumat sis nous veïns. Es tracta d’un matrimoni amb quatre fills que ja fan vida al poble des de fa unes setmanes. Provenen del Kurdistan occidental, emplaçat dins l’estat de Síria, i fins ara estaven acollits al Centre de Protecció Internacional de Manresa, que gestiona la Fundació Germà Tomàs Canet, de l’orde de Sant Joan de Déu, després d’haver de fugir del seu país a causa de la guerra.

La seva adaptació a Cardona està sent bona. Els fills més petits han pogut començar el curs amb normalitat a l’escola Mare de Déu del Patrocini, i els més grans han fet el mateix a l’institut Sant Ramon, mentre que el pare i la mare han iniciat classes a l’Escola d’Adults de Cardona. També se’ls està oferint assessorament i orientació i ja s’està treballant en la recerca de feina.

Recentment, la família ha realitzat una visita a l’Ajuntament de Cardona, on han estat rebuts per l’alcalde, Ferran Estruch, i per la regidora de Benestar Social, Anna Maria Sala.

L’alcalde de Cardona s’ha mostrat convençut que s’adaptaran de manera ràpida i que podran començar una nova vida a Cardona després d’haver hagut de fugir d’una guerra i de perdre-ho tot. Estruch ha explicat que, davant la crisi dels refugiats a Europa, l’Ajuntament va decidir oferir-se: “Som una terra d’acollida i és la nostra responsabilitat”.


*A la imatge, l'alcalde i la regidora amb la família, al saló de sessions


Tornar a: Novembre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat