Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2014
  5. Cardona presenta el seu Pla per al futur desenvolu...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona presenta el seu Pla per al futur desenvolupament econòmic i social de la vila

Dimarts, 25 de Novembre de 2014 Pla estratègic presentació

El teatre Els Catòlics va acollir divendres passat l'acte de presentació del Pla estratègic de Cardona, un document que fixa les directrius bàsiques del futur desenvolupament econòmic i social de Cardona per als propers anys.

La presentació del Pla va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu, dels agents econòmics i dels responsables polítics de Cardona, a més de representants institucionals d'altres municipis, entre ells l'alcalde de Solsona o el vicepresident del Consell Comarcal del Bages Víctor Marcos.

L'inici de la presentació la va fer el coordinador del Pla estratègic, el psicòleg i coach, Santi Lopez-Villa, que va explicar, per mitjà d'un conte, el procés d'elaboració del Pla. A continuació es va donar pas a un audiovisual que han realitzat els alumnes de l'Institut Sant Ramon i del Col.legi Mare de Déu del Carme i que explica la filosofia del Pla estratègic de Cardona, basat en el treball col.laboratiu, la participació ciutadana i la implicació dels ciutadans i del teixit associatiu del municipi.

Seguidament es van presentar les 5 línies estratègiques d'actuació que fixa el Pla, resultants de les aportacions dels més de 800 cardonins i cardonines que han col.laborat en el procés participatiu per definir el Pla. Van presentar les línies estratègiques un grup d'alumnes del Col.legi Mare de Déu del Carme que han coordinat i redactat el llibre "Cardona, la vila que volem", en el qual s'esbossa la imatge de Cardona un cop s'hagin acomplert els objectius que defineix el Pla estratègic.

Per explicar els principals aspectes de cada una de les línies estratègiques, els joves estudiants van entrevistar diverses persones que han estat treballant en el Pla. Així, la línia de "Persones i qualitat de vida" la va explicar la regidora d'Hisenda, Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge i Joventut, Aida Molner. La línia "Empresa. Una nova economia" la van exposar el regidor de Promoció Econòmica, Josep Tristany, el president de l'Associació d'Empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana i el coordinador del Pla estratègic Santi López-Villa vila. L'àmbit de "Turisme" va anar a càrrec d'Anna Poza, gerent de la Fundació Cardona Històrica, mentre que la línia "Salut Integral" la van comentar Mingu Haro i Anna Badia, de la Fundació SHE. Finalment Santi López-Villa va exposar la línia estratègica "Un nou model de gestió". Per concloure aquesta part de l'acte, el cantant del grup Gossos, Natxo Tarrés, va fer una breu intervenció sobre valors i desenvolupament i va interpretar dues cançons del repertori del grup manresà.

L'acte va finalitzar amb les intervencions de l'alcalde Ferran Estruch i el regidor de Promoció Econòmica que van agrair la cooperació de totes les persones que han participat en el Pla. Per a l'alcalde de Cardona "aquesta ha de ser una eina cabdal per al futur econòmic i social de Cardona", i tot i reconèixer que la situació de crisi actual "és difícil i complexa" es va mostrar convençut que "Cardona té futur i té molt bones oportunitats de desenvolupament si anem junts i si seguim les línies que fixa el Pla", va manifestar.Tornar a: Novembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat