Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2014
  5. Cardona i Solsona s’uneixen en un projecte conju...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona i Solsona s’uneixen en un projecte conjunt de desenvolupament econòmic del territori

Dimecres, 19 de Novembre de 2014 conveni2014

Un conveni de cooperació per al desenvolupament del territori regula la coordinació entre ambdós ajuntaments.

Cardona i Solsona uneixen recursos i polítiques per a un projecte de desenvolupament econòmic conjunt del territori. Ambdós ajuntaments han signat un conveni de cooperació per crear un tipus d’estructura de promoció econòmica que, tot i que no tindrà el format jurídic d’un organisme autònom, n’exercirà les funcions compartint els tècnics municipals. També hi participen les associacions empresarials de Cardona i el Solsonès.

En el marc d’una reunió mantinguda divendres, els alcaldes de Cardona i Solsona, Ferran Estruch i David Rodríguez, respectivament, van segellar el conveni que formalitza els treballs que es van iniciar fa uns quants mesos per sumar esforços i optimitzar recursos en promoció econòmica. També els van acompanyar els regidors de l’àrea d’ambdós municipis, Josep Tristany i Lluís-Xavier Gonzàlez, així com el president de l’Associació d’Empresaris de Cardona, Ramon Vilajosana i el d’Empresaris per al Solsonès, Miquel Àngel Montaner.

Entre els objectius del nou marc col·laboratiu de Cardona i Solsona, hi ha l’elaboració d’un text refós dels plans directors de promoció econòmica d’ambdós municipis i sengles catàlegs de promoció del territori com a destí d’inversions i de promoció de les empreses locals. De fet, ja s’hi està treballant i és previst que aquest text estigui a punt en breu, igual que el pla d’acció que se’n deriva i que establirà les prioritats a seguir.

Un altre paquet d’objectius d’aquesta cooperació té a veure directament amb l’empresa: el desenvolupament de la fibra òptica; el desplegament del Pla estratègic dels polígons industrials, presentat la primavera passada; la disponibilitat de sòl industrial, i el foment de l’emprenedoria i l’autoempresa, entre d’altres.

Així mateix, es preveu crear una borsa de treball conjunta i coordinar el seguiment de les persones en situació d’atur a través dels dispositius d’inserció sociolaboral de les dues poblacions. Per a més endavant, es treballarà en la incorporació dels sectors comercial i turístic en aquestes polítiques comunes.

Una única direcció tècnica per als tècnics municipals
L’Ajuntament de Solsona ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) una subvenció per contractar un agent d’ocupació i desenvolupament local que assumeixi la direcció tècnica i coordini la tasca dels tècnics de promoció econòmica dels dos consistoris. La seva primera funció consistirà a posar en comú la feina que s’està realitzant a Solsona i Cardona i potenciar l’especialització dels tècnics municipals d’aquesta àrea, que a partir d’ara treballaran indistintament per als dos municipis.

I és que per a la distribució de funcions que desenvoluparan els tècnics de promoció econòmica d’ambdós ajuntaments prevaldran els criteris funcionals per sobre dels territorials. Així mateix, segons estableix el conveni rubricat, es constituirà una comissió de seguiment formada per representants dels dos ajuntaments i les associacions empresarials que es reunirà com a mínim cada tres mesos.

Actuacions adaptades a cada municipi
Les accions que es desenvolupin a partir d’aquest marc no necessàriament seran les mateixes, ja que dependrà de la idiosincràsia i les necessitats específiques de cadascun dels municipis veïns. En aquest sentit, els seus impulsors en destaquen la “flexibilitat”.

Aquest format de cooperació entre diferents municipis i entre agents públics i privats no és nou. Es parteix d’un model que ja està funcionant en altres indrets, com per exemple el Moianès. Tot i que fa temps que s’hi treballa, la signatura del conveni estava a l’espera que Cardona enllestís el seu pla estratègic, que es presenta aquesta setmana. Els seus acords tenen una vigència de tres anys prorrogables.


Tornar a: Novembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat