Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2014
  5. L'Ajuntament de Cardona rebaixa l'IBI de la majoria dels rebuts pel 2015
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament de Cardona rebaixa l'IBI de la majoria dels rebuts pel 2015

Dimecres, 12 de Novembre de 2014 Imatge recurs ple municipal cardona

El Ple de l'Ajuntament de Cardona va aprovar dijous passat les noves ordenances fiscals per a l'exercici 2015 que, en línies generals, suposen la congelació dels tipus de gravàmens de la majoria d'impostos i taxes i que, en algun cas concret -com l'Impost de Béns Immobles- disminueix lleument.

Les noves ordenances fiscals, que s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2015, es van aprovar amb el vots favorables d'ERC i l'abstenció de CiU i el PSC. Els canvis més significatius s'observen en l'IBI urbana que redueix 1 punt el seu coeficient passant del 0,74 al 0,73 i l'IBI rural que baixa 3 punts del 0,78 al 0,75.

També s'introdueixen canvis en la taxa d'escombraries que es redueix un 25% per a les famílies nombroses i les famílies monoparentals. Aquesta taxa també es redueix un 5% en establiments d'alimentació i locals comercials.

Pel que fa a les llicències de construccions, obres i serveis es mantenen les bonificacions per incentivar la rehabilitació d'edificis al nucli antic. Així, es manté la bonificació del 75% de la quota per a les obres de rehabilitació d'edificis del nucli antic de Cardona i la Coromina i es bonifica fins el 90% la quota de les obres d’instal•lació de noves activitats comercials i serveis de nova creació. També es manté la bonificació del 90% en la plusvàlua, que s’aplica quan hi ha la transmissió de la vivenda habitual del difunt.

Per a la regidora delegada d'Hisenda, Aida Molner, l'aprovació de les ordenances fiscals del 2015, “representen un compliment dels objectius marcats pel govern de reducció progressiva de l’Impost de béns immobles, sense que això afecti a la correcte prestació dels serveis públics i l’atenció a les persones". "Malgrat és cert que la reducció no serà molt important, és un primer pas en l’objectiu marcat. En aquest sentit, volem fer palès el compromís social d’aquest govern amb la introducció de noves bonificacions adreçades a col·lectius més vulnerables”.Tornar a: Novembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat