Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2010
  5. Cardona forma professionals en l’àmbit de l’a...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona forma professionals en l’àmbit de l’atenció a la gent gran i als discapacitats

Dimecres, 3 de Novembre de 2010 Inici projecte ILOQUID

L’Ajuntament de Cardona ha posat en marxa el projecte ILOQUID (Iniciatives Locals d’Ocupació) que permetrà formar professionals en l’àmbit de l’atenció a les persones. La iniciativa contribuirà a millorar la formació, l’ocupació i l’orientació professional de les persones beneficiàries del projecte.

Les persones inscrites en el projecte seran orientades i formades per fer pràctiques en empreses del sector d’atenció a les persones, o bé per a la creació d’empreses, tot realitzant itineraris d’inserció i millora de l’ocupació.

El projecte ILOQUID, que va arrencar el passat 25 d’octubre i s’allargarà fins l’abril de 2011, està adreçat a dones i homes de 18 a 55 anys que es troben inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya. El programa està pensat especialment per a les persones que provenen del sector de l'atenció a la gent gran, així com a la població immigrant.

En el període de temps que dura el projecte les persones inscrites al programa realitzaran un curs d’auxiliar en gerontologia i atenció personal a discapacitats. La formació la imparteixen els tècnics de la Fundació Pere Tarrés a la Residència de la Tercera Edat Sant Jaume de Cardona, que també participa en el projecte.

El curs consta de 458 hores i en aquesta primera edició s’hi han inscrit un total de 25 alumnes. En completar el període formatiu els alumnes obtindran un certificat de professionalitat expedit pel Servei d’Ocupació de Catalunya, títol que acredita a les persones que l’obtenen, la seva capacitat i competència per exercir l’activitat laboral en l’àmbit dels servies d’atenció a la gent gran i a les persones amb discapacitats, amb validesa per tot l’Estat.

Les 25 alumnes inscrites són dones entre 30 i 50 anys, generalment amb experiència en el sector (treballs de la llar, de cuidadores de gent gran,etc), en atur, algunes d’elles emigrants (7), i totes de Cardona. Aquestes alumnes tenen la intenció de treballar en el sector tan aviat com obtinguin el certificat de professionalitat, ja sigui en llocs públics, concertats o privadament. També, des de l’ajuntament es facilitarà suport en la creació de empreses relaciones amb l’atenció a les persones (cooperatives, etc).

El projecte ILOQUID està finançat per l’Ajuntament de Cardona, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu. Amb aquesta iniciativa, l’ajuntament de Cardona dona resposta a les necessitats que té la població, molt envellida, en el sentit de formar professionals que donin servei de qualitat al sector.


Tornar a: Novembre, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat