Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2008
  5. Escullen els 5 estudis d’arquitectura que optara...
Anar a l'inici de la pàgina

Escullen els 5 estudis d’arquitectura que optaran al concurs d’idees per la urbanització del vial-balconada de la Vall Salina

Dimecres, 26 de Novembre de 2008 Imatge de la visita a la zona de la vall salina

L’Ajuntament de Cardona continua realitzant les accions necessàries per impulsar un dels projectes de futur més emblemàtics de la vila: la construcció del vial-balconada de la Vall Salina. Així, el passat 18 de novembre el jurat qualificador presidit per l’arquitecte Manuel de Sola-Morales, va seleccionar els 5 estudis d’arquitectura que optaran al concurs d’idees per la urbanització d’aquest espai. A la convocatòria s’hi van presentar un total de 26 aspirants dels quals el jurat en va seleccionar 5 que disposen, a partir d’ara, d’un un termini de 46 dies per presentar les seves propostes. Els estudis escollits pel jurat són: Baena-Casamor Arquitectes, Bellmunt i Andreu Arquitectes, Beth Galí, RGA Arquitectes i MMI Gestió d’Arquitectura i Paisatge.
El projecte d’ordenació i urbanització del vial-balconada de la vall salina preveu la construcció d’un nou passeig panoràmic que vorejarà la façana sud de Cardona i unirà els tres centres neuràlgics de la vila (muntanya de sal, castell i centre històric). L’actuació prevista afectarà una superfície propera als 47.500 metres quadrats que es convertirà en una extensa zona peatonal i d’esbarjo oberta als ciutadans i als visitants de la vila.
L’Ajuntament de Cardona destaca "l’interès i espectació" que ha generat la convocatòria. El projecte “és molt ambiciós” sobretot perquè planteja donar solució a un aspecte de molta dificultat: facilitar l’accés a peu i còmode des de la zona esportiva actual fins al nucli antic de la vila. Precisament ahir van ser a Cardona els representants de les 5 empreses que el jurat ha seleccionat per participar en el concurs. L’alcalde, Josep M. Sala i l’arquitecte municipal, Lluís Oriols els van acompanyar en una visita per la vall salina per tal de conèixer sobre el terreny la zona per on s’ha de desenvolupar el projecte.


Tornar a: Novembre, 2008

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat