Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2020
  5. Comunicat de l’Ajuntament de Cardona sobre el se...
Anar a l'inici de la pàgina

Comunicat de l’Ajuntament de Cardona sobre el seguiment de l’epidèmia de coronavirus al municipi

Dijous, 19 de Març de 2020

L’Ajuntament de Cardona està realitzant un seguiment diari de les incidències que dia a dia es generen al municipi a causa de l’epidèmia de coronavirus. Ho fa a través del Comitè d’Emergència, que està en permanent coordinació amb les autoritats sanitàries del país. Està integrat per representants municipals —encapçalats per l’alcalde, Ferran Estruch, i la regidora de Salut, Lluïsa Aliste— i representants de la Policia Local i Protecció Civil.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cardona informa a la població que, ahir dimecres, les autoritats sanitàries van informar d’un positiu per coronavirus al nostre municipi. Es tracta d’un professional del CAP de Cardona, que es troba en estat lleu i que, seguint els protocols, ja es va aïllar des del dia que va tenir el primer més mínim símptoma.

Aquest fet, però, ha provocat el confinament de bona part del personal sanitari de l’ambulatori de manera preventiva, seguint també els protocols establerts. Tots es troben en bon estat de salut. També ha provocat que el Departament de Salut hagi decidit concentrar les urgències al CAP de Súria.

Davant d’aquests fets, l’Ajuntament vol donar un missatge de tranquil·litat a la població. Tots els protocols s’han seguit escrupolosament al peu de la lletra i, en aquests moments, la incidència evoluciona de la manera establerta. L’Ajuntament també vol transmetre que tots els cardonins i cardonines tenen l’atenció mèdica garantida.

Davant de qualsevol símptoma, abans de sortir de casa, cal trucar al CAP de Cardona (que conserva l’atenció telefònica al 93 869 24 50) o directament al CAP de Súria (93 869 40 07). També es pot trucar al 061, un número que només cal fer servir per urgències relacionades amb el coronavirus. Per a consultes cal trucar al 012 i per emergències al 112.


Augmentem les mesures de protecció
A banda, s’informa a la població que, durant aquests darrers dies, l’Ajuntament ha repartit material de protecció als establiments comercials que tenen permís per obrir, amb l’objectiu de protegir tant els nostres botiguers i botigueres com als clients.

També s’ha fet molt èmfasi en el que ens demanen totes les autoritats sanitàries: que ens quedem a casa. La millor fórmula per frenar l’expansió del coronavirus és respectar amb pulcritud el confinament.

En aquest sentit, s’ha incentivat als comerços que poden obrir a reduir la seva activitat —amb la concentració, per exemple, dels horaris d’obertura. També s’ha parlat amb les empreses per tal que incentivin el teletreball i, en la mesura que sigui possible, redueixin la seva activitat per evitar desplaçaments innecessaris. L’Ajuntament de Cardona ja va oferir fa uns dies la informació del Govern espanyol i del Govern català respecte de les mesures econòmiques que s’han aprovat per a empreses, autònoms, treballadors i famílies per fer front al coronavirus (que podeu recuperar a www.cardona.cat). També treballa amb l’establiment d’ajuts econòmics locals.

Pel que fa al personal de l’Ajuntament, s’han decretat serveis mínims per poder continuar oferint atenció a la ciutadania. La resta de personal és a casa fent teletreball. I, pel que fa a la residència d’avis, es recorda que només es permet l’entrada al personal laboral.

L’Ajuntament remarca la importància que els veïns i veïnes de Cardona es quedin a casa, i que només surtin en aquells supòsits permesos i si és estrictament indispensable. La Policia Local, amb el suport dels voluntaris de Protecció Civil, realitza controls diaris al municipi per vetllar pel compliment de la normativa que s’ha establert per l’emergència sanitària. Recordem que, amb l’estat d’alarma, es poden imposar sancions econòmiques a la ciutadania que no respecti les mesures de seguretat o que tingui actituds que posin en risc la salut pública.

Fins ara, la majoria de la població ha respectat les restriccions i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Cardona felicita els seus conciutadans. Però també els demana que no es relaxin. Els dies que vindran seran durs i cal extremar encara més les mesures de seguretat. Entre totes i tots hem de fer un esforç per guanyar aquesta batalla.

Així ho ha demanat també l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch: “La situació que estem vivint és del tot nova i excepcional. Agraeixo la responsabilitat i compromís de tothom, especialment de tots aquelles persones que estan treballant en aquells llocs de més vulnerabilitat. Agreixo la coordinació i el comportament cívic dels veïns i veïnes. Seguim i seguirem a amatents tot el que pugui sorgir i hi farem front. Repeteixo la necessitat de seguir al màxim les instruccions de confinament. Confiança, molta precaució i calma. N’estic segur que ens en sortirem”.

L’Ajuntament de Cardona demana que la informació se segueixi només des dels canals oficials, ja siguin els de l’Ajuntament de Cardona o els dels diferents Departaments de la Generalitat. Evitem la generació de rumors i de notícies malintencionades.

Per últim, l’Ajuntament vol agrair immensament la gran feina que està fent el personal sanitari, al de la residència, als voluntaris de Protecció Civil, a Creu Roja i a la Policia Local, així com tots aquells treballadors municipals que continuen vetllant pels nostres serveis públics.


Tornar a: Març, 2020

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat